muziekplein_terwijde_foto_google_maps

Herinrichting Muziekplein Terwijde kan van start

Leidsche Rijn wethouder Klaas Verschuure schrijft in een brief aan de Utrechtse gemeenteraad een ontmoetingsplek voor de jeugd te willen inrichten nabij winkelcentrum en station Terwijde. Het gaat om het terrein waar voorheen een nood supermarkt was gevestigd. In eerste instantie waren er plannen het gebouw te behouden om het een sociale functie toe te bedelen. Dit plan vond echter geen bijval dus werd het pand gesloopt. Ook het voorstel voor nieuwbouw op de plek haalde het niet. Nu zal Het Muziekplein worden ingericht als sport- en ontmoetingsplek voor de oudere jeugd.

De wethouder wil dat de kale plek in de wijk een meer groene en autovrije plek wordt waar het accent vooral komt te liggen op jongeren die er willen sporten, bewegen en elkaar ontmoeten. Aan een dergelijke plek lijkt in de wijk grote behoefte. Eerder al ontplooide de aan het Muziekplein gelegen Ridderhofschool initiatieven voor zinvolle besteding van de openbare ruimte. Zo werd er al een kunstgrasveld aangelegd en in april vorig jaar plantten leerlingen honderden bomen die uiteindelijk een flink stadsbos zullen moeten vormen.

Lees ook:
Nieuwe kansen voor Muziekplein
Muziekplein in Terwijde krijgt alsnog een bestemming
Bewoners ontwerpen mee aan het Muziekplein in Terwijde
Tijdelijk gebouw Albert Heijn op het muziekplein gedemonteerd en afgevoerd
Denk mee over het Muziekplein
Invulling Muziekplein Terwijde

8 gedachten over “Herinrichting Muziekplein Terwijde kan van start”

  1. Frank Versteeg

    Dat is die postzegel met die paar plantjes er in, Leon. 🙂

    Maar goed, dit wordt dus een gesubsidieerde stortplaats voor slagroompatronen straks.

  2. Het staat er dagelijks vol met auto, s van mensen die met de trein mee gaan. Ik parkeer mijn auto daar ook altijd. Dat verdwijnt dan. Waar moet je dan parkeren? Er is dan veel te weinig parkeerruimte .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven