Rotaryclub-biedt-mantelzorgers-diner-aan

Rotaryclub biedt mantelzorgers ook dit jaar feestelijk diner in bonsaikassen aan

Na het grote succes van vorige jaren worden op 8 april nog meer mantelzorgers en hun zorgvragers uit de regio getrakteerd op een welverdiende avond uit. 

Rotaryclub Utrecht Fletiomare is een serviceclub met haar “wortels” in de regio Harmelen/Vleuten/de Meern. Deze Rotaryclub houdt zich bezig met het ondersteunen van regionale maatschappelijke en goede doelen. Een van die doelen is het organiseren van een feestelijke avond voor mantelzorgers en de familieleden of vrienden voor wie zij zorgen.

“De bezuinigingen in de zorg hebben geleid tot veel meer inzet van mantelzorgers. Hierdoor raken steeds meer mantelzorgers overbelast”, zo vertelt een van de initiatiefnemers Rob Kotvis. Daarbij gaat het vaak om kwetsbare burgers die het toch al niet makkelijk hebben. Deze groep zetten we graag een avond in het zonnetje.”

In 2017 heeft de Rotaryclub Utrecht Fletiomare een diner voor mantelzorgers en hun zorgvragers georganiseerd in de Kloosterhoeve in Harmelen. Van dit eerste door haar zelf opgezette “Mantelzorgdiner” genoten ruim 160 genodigden. Mensen die dagelijks mantelzorg verlenen en degenen aan wie zij die zorg verlenen. Om meer deelnemers te kunnen ontvangen, is het diner in 2018 verplaatst naar de exotische kassen van Lodder Bonsai in de Harmelerwaard. Ruim 200 gasten waren daar vorig jaar. Dit jaar zet de Rotaryclub zelfs in op 250 deelnemers.

“Vanwege de nog steeds toenemende druk op mantelzorgers willen we dit jaar nog meer mensen een mooie avond bezorgen”, aldus Kotvis. Zoals mantelzorgers het hele jaar voor anderen zorgen, zo zorgen wij een avond voor hen.”

Net als vorige jaren belooft het een bijzondere avond te worden. Op maandag 8 april zal na een glaasje bubbels een heerlijk driegangendiner worden geserveerd met koffie toe. Tussen de gangen door is er muziek en entertainment, zodat het voor iedereen echt een avond uit is. Op YouTube is een mooie impressie te bekijken.

“De Rotaryclub organiseert dit bijzondere evenement volledig met vrijwilligers en sponsoren”, zo vertelt Kim de Lorme. Hij is Rotarylid en cateraar en met zijn bedrijf Irene’s Catering een van de hoofdsponsors. Vanzelfsprekend dragen alle leden van de Rotaryclub bij waar ze kunnen. Samen met partners en kinderen staan ze bijvoorbeeld de dag ervoor al in de keuken en serveren ze de borden uit op de avond zelf. Allemaal om de mantelzorgers uit de regio een mooie avond te bezorgen. “De dankbare reacties na afloop zijn hartverwarmend”, zo vervolgt De Lorme. “Daar doen we het voor en ik ben trots dat ik daar een bijdrage aan mag leveren!”

Wilt u ook een bijdrage leveren? Sponsoring in geld of natura (food of non-food) is nog zeer welkom! Ook bieden we bedrijven de mogelijkheid om een tafel of een koppel van twee deelnemers te sponsoren. Interesse? Neem contact op met Jan Willem Steunenberg via [email protected] of bel met 06-51557884.

Lees ook:
Mantelzorgdiner door Rotary Club Utrecht Fletiomare groot succes
Feestelijk diner aangeboden aan mantelzorgers door Rotaryclub Utrecht Fletiomare

1 gedachte over “Rotaryclub biedt mantelzorgers ook dit jaar feestelijk diner in bonsaikassen aan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven