Wijze-uil-Max-wijst-de-weg-door-het-Maximapark

Wijze uil Max wijst de weg door het Máximapark

De uil Max heeft zich definitief in het Máximapark gevestigd! Hij is al een poosje in de buurt en zelfs al gesignaleerd in de werkschuur van De Vrienden van het Máximapark. De wijze uil wil op den duur graag zijn kennis over het park delen met iedereen die er in is geïnteresseerd.

Er zijn 23 plekken uitgezocht waar je Max met de tijd kan tegenkomen en op al die plaatsen wil hij je helpen een echte Máximapark kenner te worden. Met zijn vleugel wijst Max de weg naar het volgende bordje waar je nog veel meer te weten kan komen over het prachtige natuurgebied waarin hij is neergestreken.

Max wil graag dat binnenkort de definitieve route zal worden bewegwijzerd. Op de vrijwilligers werkochtend op 19 januari aanstaande zullen er zogenoemde uilenpaaltjes worden geplaatst. Dit zijn geen houten paaltjes waar een simpel bordje aan is bevestigd met de afbeelding van Max erop, maar stevige stalen constructies die Max zeker eer aan doen. Het zijn kunstwerkjes op zich. De wegwijzers zijn 1.40 meter hoog en moeten tot ongeveer de helft ingegraven worden. Om ze stevig te verankeren in de grond zullen ze in beton gezet worden. Het is een tijdrovende klus die nauwgezet uitgevoerd moet worden. We willen tenslotte niet dat Max scheef hangt zodat hij met zijn vleugel de lucht in wijst of de volgers van de route voor zich op de grond laat knielen. Het uiltjespad heeft tot stand kunnen komen door de opbrengst van de aangeplante babybomen in het park. In de tijd konden bomen geplant worden ter ere van de geboorte van een kindje. Ouders, opa’s en oma’s grepen deze gelegenheid massaal aan om een duurzaam cadeau te geven. Binnenkort kunnen de kinderen van toen op pad gaan in het park waar hun boom in de grond staat verankerd.

Als vanouds is om 9.00 uur de koffie klaar in de Werkschuur van De Vrienden van het Máximapark aan de Alendorperweg 10 A in Vleuten. Rond het middaguur wordt in een broodmaaltijd voorzien, hard werken maakt immers hongerig. Aanmelden voor deze ochtend is belangrijk in verband met de te smeren boterhammen en het gereedschap dat voorhanden moet zijn. Mail om je aan te melden voor deze superleuke parkklus naar: info@maximapark.nl

Max kijkt ernaar uit om bijna overal in het park tegelijk te kunnen zijn, dus help hem mooie uitkijkposten te krijgen. Tot zaterdag 19 januari!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.