vrijwilligers_plaatsen_Max_de_uil_wegwijzers_foto_hp_van_rietschoten

Max de uil heeft zich definitief in het Máximapark gevestigd!

Wanneer de wijze uil Max zijn vleugels uitslaat en hoog boven het Máximapark vliegt om een mooie plek te zoeken waar hij even een uiltje kan knappen heeft hij sinds zaterdag de keus uit meer dan twintig fraaie plekken. Kunstwerken van cortenstaal staan op strategische punten stevig in de grond verankerd en vormen bij elkaar het uiltjespad. De palen waaraan Max zijn beeltenis verbond zijn ware kunstwerkjes.

Cortenstaal heeft de eigenaardige eigenschap om, wanneer het aan de buitenlucht wordt blootgesteld, vrijwel direct te gaat oxideren.

vrijwilligers_plaatsen_Max_de_uil_wegwijzers2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Wie de uilenpalen ziet in het Máximapark zal misschien in eerste instantie de indruk krijgen dat er tweedehandsjes zijn aangeschaft en her en der ingegraven om het park een beetje op te leuken. Niets is minder waar. Max is uit het juiste staal gesneden en juist de oxidatie van het staal geeft iets authentieks aan de palen. De plekken waar ze zijn neergezet leidt de spoorzoekers langs de meest markante punten van het park. Met de tijd zal via een website de gelegenheid geboden worden de kennis van de bezoekers te testen. Ieder jaargetijde krijgt haar eigen vragenronde en afzonderlijk voor vrijwel iedere leeftijd zal het kennisniveau worden aangepast. Ook de lengte van de route kan naar believen en aan de hand van aanwijzingen op de website worden aangepast. De route volgt langs goed begaanbare paden.

De vrijwilligers hebben een flinke berg werk verzet. De palen zijn diep in de grond onwrikbaar in het beton gezet. Daar ging behoorlijk zwaar graafwerk aan vooraf, maar de klus is in een moordend tempo geklaard. Rond de klok van twaalf waren alle kruiwagens terug bij de Werkschuur aan de Alendorperweg waar Willeke Mocking de soep had op staan en gesmeerde boterhammen op schalen lagen uitgestald. Weer is bakker Akkermans de eer te beurt gevallen het brood te leveren. Zijn onwaarschijnlijk lekker brood wordt altijd met graagte door de vrijwilligers gegeten en de goede zorgen van Willeke maken de lunch tot het hoogtepunt van de werkochtend.

Binnenkort zullen de vragen op papier worden gezet waarmee Max de kennis gaat testen van degene die bij hem stilstaat. Met zijn vleugel wijst hij de richting naar het volgende punt waar hij weer een vraag paraat heeft. Aan het begin van de route staat een welkomstwoord en Max is ervan overtuigd dat het uiltjespad veel parkbezoekers een aangename tijdsbesteding zal bezorgen waarvan nog iets wordt opgestoken ook.

Lees ook:
Wijze uil Max wijst de weg door het Máximapark

1 gedachte over “Max de uil heeft zich definitief in het Máximapark gevestigd!”

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven