Politie pistool

Scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer van berovingen

Afgelopen week zijn meerdere scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer geworden van berovingen. De jonge slachtoffers werden na schooltijd tot stoppen gedwongen en moesten spullen aan de daders afstaan.

Donderdag 17 januari
Op donderdag 17 januari fietsten twee scholieren rond 16.15 uur over het fietspad tussen winkelcentrum Vleuterweide en de Europaweg nietsvermoedend naar huis. Net voor de Europaweg werden zij tot stoppen gedwongen door twee jongens op fietsen. De scholieren werden met een smoes aangesproken en bedreigd. Eén van de scholieren kreeg een paar tikken en werd gedwongen zijn portemonnee af te geven. Deze werd door één van de verdachten doorzocht en daar werd een geldbedrag uit weggenomen. De andere scholier werd beroofd van wat kledingstukken. Toen de daders nog ter plaatse waren kregen de scholieren hulp van een tot nu toe onbekende man in een Opel. Nadat deze de jongens te hulp was geschoten kozen de daders het hazenpad en vluchtten zij via de Ruiterberg de wijk in.

Vrijdag 18 januari
Op vrijdag 18 januari fietste een 11-jarige jongen omstreeks 12.30 uur vanaf zijn school over het fietspad langs de Huis te Vleutenbaan. Ter hoogte van het gebouw van de scouting aan de Rhenovalaan werd de jongen klemgereden door, opnieuw, twee daders. Deze rukten na wat bedreigingen de koptelefoon van zijn hoofd en gingen er snel vandoor.

Maandag 21 januari
Op maandag 21 januari fietste een scholier na de gymles om 15.15 uur over het fietspad gelegen langs de Vleutensebaan. Ter hoogte van het gebouw van de brandweer bij de Belcampostraat werd de jongen ingesloten door maar liefst vier jongens. Hij kreeg rake klappen en de jongens probeerden zijn fiets te stelen. Dat is uiteindelijk niet gelukt.

Dinsdag 22 januari
Vanavond was het opnieuw raak. Een 16-jarig meisje is deze avond mishandeld in de buurt van winkelcentrum Terwijde. De politie is op zoek naar het slachtoffer en de daders. Lees hier verder

Slachtoffers geselecteerd?

Het lijkt er op dat slachtoffers vanuit de schoolomgeving werden “geselecteerd” en achtervolgd waarna de daders op een rustige plek toesloegen.

Signalementen

De signalementen van de betrokken daders van de berovingen lopen uiteen maar het gaat om getinte jongens tussen de 14 en 16 jaar. Zij spraken met een Marokkaans straataccent en droegen donkere kleding. De daders maakten onder meer gebruik van donkere oma-fietsen.

Getuigen gezocht

Heb je informatie over deze berovingen of is jouw kind mogelijk ook slachtoffer geweest van soortgelijke incidenten en heeft u dat nog niet gemeld? Neemt dan contact op met de recherche van het politiebureau De Meern via 0900-8844. Verder is de politie op zoek naar de bestuurder van de Opel die de twee scholieren bij de Europaweg te hulp is geschoten. Ben jij  die bestuurder neem dan ook contact op via het bovengenoemde nummer.

Lees ook:
Blog: In wat voor wereld leven wij?

38 gedachten over “Scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer van berovingen”

  1. Jongens uit de buurt, er moeten getuigen zijn, camerabeelden etc. Deze teringlijers moeten een zware straf krijgen en tevens een flink pak slaag👊🏻👊🏻👊🏻
    Leidsche Rijn wordt alleen nog maar erger, gaat helemaal mis door toedoen van dat KUT NAFFERTUIG!!!
    Tijd voor een nieuw hard beleid, weet op wie je stemt dit voorjaar👍🏼

  2. Wat een klote gajes. Al krijgen ze 100 taakstraffen, ze leren het nooit. En die ‘ouders’ helemaal niet. Het ergste is , de politiek ook niet. Het moet veranderen. Zwaar straffen, de bak in. Een jaar minimaal.

  3. Wat veel nare reacties onder dit artikel. Ik snap de shock, voel me ook bezorgd over mijn fietsende kind, maar om nou zelf te verharden, lost het ook niet op. Ik begrijp dat de politie het serieus neemt, daar ben ik blij om. Verder ga ik mijn kind adviseren om zoveel mogelijk samen te fietsen. Iemand anders nog tips?

  4. Marrokaanse jongeren op omafietsen …. lijkt me toch wel dat iemand die jongens moet kennen? Schoolbesturen zijn gevraagd “de zaak klein te houden om onrust te voorkomen”. Maar het lijkt me toch nogal wat als je kind met een trauma wordt opgezadeld. Zo’n kind durft misschien nooit meer alleen te fietsen.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven