petitie

Petitie voor veiligere oversteekplaats op de Heldammersingel bij winkelcentrum De Veldhof

De oversteekplaats aan de Heldammersingel bij winkelcentrum De Veldhof in Veldhuizen wordt door veel buurtbewoners als gevaarlijk bevonden. Daarom is er door bewoners een petitie gestart om Gemeente Utrecht in te laten zien dat er iets ingrijpends veranderd aan moet worden.

De oversteekplaats wordt dagelijks door honderden mensen gebruikt om van en naar het winkelcentrum en de bushaltes te gaan. In de ochtend en middag moeten ook veel kinderen hierlangs naar de drie scholen in de wijk.

Automobilisten naderen het zebrapad vaak te hard waardoor zij voetgangers te laat opmerken. De drempel is te flauw en dwingt hierdoor niet tot afremmen. Als het donker is wordt de verlichting van de oversteek als onvoldoende ervaren door bewoners en automobilisten.

Bewoners roepen daarom op de petitie te tekenen. De petitie is hier te tekenen.

Het tekenen van de petitie kost 2 minuten en mag door alle leeftijden ingevuld worden. Het kan ook anoniem ingevuld worden.

27 gedachten over “Petitie voor veiligere oversteekplaats op de Heldammersingel bij winkelcentrum De Veldhof”

  1. Klopt Laura, ik ben daar weken geleden aangereden door een auto, ik was op de fiets, was al op de rotonde en werd aangereden, ik kreeg geen voorrang en deze mevrouw reed gewoon door. Ik ben gevallen, had een blauw oog en een paar tanden door mijn lip, heb er nog steeds last van nu. En het was op de dag trouwens.

 1. Volgens mij zijn de meeste automobilisten veelgebruikers van deze weg of bewoners uit de omgeving. Die weten de oversteekplaatsen inmiddels wel te liggen/dromen. Toch zitten daar de ‘doorrijders’ tussen. Ik vraag me af wat verbetering vd zichtbaarheid/verlichting van de oversteekplaatsen aan hun gedrag gaat veranderen. Want daar zit het probleem.

 2. Je kan inderdaad beter kijken naar de rotonde bij de dierenarts/Heldammersingel en naar het oversteekpunt op de Europaweg waarbij fietsers moeten oversteken om naar de Loobrug te kunnen.

  Zebrapaden zijn op de Heldammersingel niet veilig omdat de automobilist wat extra gas geeft als men ziet dat iemand wilt oversteken.

 3. Laten we dan maar zwijgen over de rotonde Heldammersingel/Wiericke/Milan Viscontilaan! Hier word ik bijna dagelijks voor mn sokken gereden door halsen die niet weten wat een zebrapad en voorrangsborden überhaupt betekenen!

  1. Klopt, mijn zoon is daar ooit aangereden door een doorrijder. Ik ben ook met mijn kinderen daar ooit bijna aangereden door een taxi. Vervolgens werd ik door de chauffeuse uitgekafferd, terwijl zij fout zat. Toevallig kwam er politie aan, dan verwacht je hulp. Kreeg ik te horen dat ik geen ruzie moest maken op straat. 😒

 4. Thorvald de Geus

  Voor de oversteekplaatsen zou het handig zijn afwijkende (witte) verlichting te voeren. Verder blijven de gebruikers veelal de aso’s, waaronder veel ouders die hun kinderen niet met de fiets naar school willen brengen. De oversteek Europaweg Loobrug heeft wat mij betreft een hogere prioriteit.

 5. Jeroen Broekhuis

  Overdag wordt er ook veel doorgereden. Vooral in de ochtend en middag als de automobilisten veel haast lijken te hebben. Daarom is belangrijkste insteek van de petitie die ik ben gestrart om de fysieke inrichting van de oversteek aan te passen waardoor je alle automobilisten dwingt om af te remmen.

  Gedrag is namelijk heel moeilijk te beïnvloeden en vaak is een fysieke aanpassing aan de weg de enige oplossing. Denk hierbij aan een steile en korte drempels, blokkades waardoor je om-en-om moet (chicane), of een midden-eiland voor voetgangers zodat je niet in 1 keer over hoeft te steken. Zelfs verkeerslichten is nog een optie.
  En dit alles inderdaad aangevuld met nog heldere verlichting zoals velen noemen.

  Een mooi voorbeeld is wat mij betreft te vinden op de Parkzichtlaan t.h.v het sportpark UVV. De drempel is behoorlijk waardoor je al flink moet afremmen. Verder is er verlichting in het wegprofiel (kattenogen) en is de lantaarnverlichting helder en scherp. Iedereen die wil oversteken is goed te zien voor de automobilisten (geen straatmeubilair die hen het zicht belemmerd). Als klap op de vuurpijl is er ook nog een stop-bord geplaatst.

  En de andere rotondes op de Heldammersingel kennen ook hun problemen, maar daar is de snelheid er al grotendeels uit. De oversteek naar de het winkelcentrum is daarin anders omdat de snelheid daar flink kan oplopen waardoor kans op zeer ernstig letsel vele malen groter is.

 6. Maatregelen die de veiligheid bevorderen, op de gehele Heldammersingel(!!) zijn nodig. Vooral de verlichting zou veel beter kunnen en moeten.

  Maar het begint bij het gedrag van de weggebruikers. Ik ben een fervent wandelaar. De afgelopen tijd al een paar keer auto’s gehad die vol in de remmen moeten als ik gewoon het zebrapad op loop.
  Gisterenavond bij de Langerakbaan en bij het Lint tot tweemaal toe een auto die vol in de remmen moet als ik oversteek. Eenmaal bij een Zebrapad en eenmaal bij een oversteek waar haaientanden en een groot verkeersbord staat met een haaientand. En dan krijg je ook nog claxonnerende en boze automoibilisten….

  Het is wachtend op de eerste zwaargewonden of dode.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.