Saxofoonkwartet Koh- I- Noor in de Metaal Kathedraal

Saxofoonkwartet Koh- I- Noor op 3 februari in Metaal Kathedraal

Het Koh-I-Noor kwartet werd opgericht in 1985 door Frido ter Beek, Marc Scholten, Sander Beumer en Michiel van Dijk in Utrecht waar de kwartetleden studeerden aan het Utrechts Conservatorium. In de afgelopen 33 jaar heeft het Koh-I-Noor kwartet vele concerten gegeven, cd’s opgenomen en nieuwe werken in première gebracht en diverse componisten hebben hun werken opgedragen aan het kwartet. Het Koh-I-Noor saxofoonkwartet is het oudste nog spelend saxofoonkwartet van Nederland. De leden van het kwartet zijn muzikaal van alle markten thuis en spelen zowel jazz als klassiek. Het programma in de Metaal Kathedraal met de ondertitel ‘Diamonds are forever’ is een klassiek programma met werken van onder andere Glazunov en Bozza maar er staat ook een eigen compositie van een van de spelers (Frido ter Beek) op het programma. Frido ter Beek woont tegenwoordig in Brazilie en met dit concert begint voor het kwartet een kleine tournee. Saxofonist Sander Beumer woont sinds kort in Leidsche Rijn. Een unieke gelegenheid dus om dit kwartet te horen!

Informatie
Zondag 3 februari om 15.00 uur in de Metaal Kathedraal, Rijksstraatweg 20, Utrecht.
Toegang: € 15/ 7,50 (kinderen tot 18 jaar/studenten (op vertoon studentenkaart))
Reserveren kan via deze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.