Weerbericht voor woensdag 30 januari: Middag/avond sneeuw

Vandaag is het bewolkt en in de middag of avond valt er lichte, mogelijk matige sneeuw. Er kan een paar cm sneeuw vallen. Op dit moment is de onzekerheid nog groot wanneer de sneeuw zijn intrede doet in de regio. De modellen zijn het er niet allemaal over eens. Het kwik komt waarschijnlijk in de middag net iets boven het vriespunt uit, daarbij komt de wind uit het oosten, later op de dag mogelijk uit het westen.

In de nacht kan er nog wat sneeuw voorkomen. Het kwik zakt naar waarden iets onder het vriespunt en daarbij is er een grote kans op gladheid.


Advertentie:

Donderdag start de dag eerst met zon. In de loop van de dag meer bewolking, het blijft nog wel droog. Het kwik komt uit op 2/3 graden. In de loop van de avond of nacht neemt de kans op significante sneeuwval toe.

Vrijdag komt het kwik enkele graden boven nul uit en dan zal de sneeuw weer smelten.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.