bestelbus_post_busje

Toename van diefstal gereedschap uit bedrijfsvoertuigen! Tips om het te voorkomen

Het gebeurd steeds vaker dat duur gereedschap ontvreemd wordt uit bedrijfsvoertuigen. Dat is niet alleen hier in Leidsche RIjn maar dat blijkt landelijk het geval te zijn. In dit artikel geven we tips hoe je diefstal uit bijvoorbeeld je bestelwagen zoveel mogelijk voorkomen kan worden.

Tips

Markeer je gereedschappen
Markeer je gereedschap met onuitwisbare inkt of graveerpen zodat het makkelijker is  aan te tonen dat het gereedschap van jou is.

Parkeer op een veilige plek
Zorg dat je op een goed verlichte plek parkeert. Ook een plek waar veel mensen langs lopen maken het voor dieven minder interessant om hun slag te slaan.

Blinderen van de ramen
Zorg ervoor dat er zo min mogelijk naar binnen gekeken kan worden door de ramen te blinderen en of te voorzien van een raamrooster. Hiermee laat je de dief in het ongewisse en zal hij of zij minder snel overgaan tot inbraak, bovendien helpen raamroosters bij bescherming van de ruimte wanneer spullen in de laadruimte gaan schuiven.

Geen reclame plaatsen op bedrijfsvoertuigen

Door je bedrijfsnaam te vermelden op bijvoorbeeld je bestelbus weten dieven vaak precies of er iets te halen valt. Neem het voorbeeld van een hovenier met tuingereedschap van Mastertools.nl. Als je hiermee op je auto adverteert dan weet de dief al snel dat er waarschijnlijk gereedschap te halen valt. Uit onderzoek blijkt dat in busjes zonder reclame minder vaak wordt ingebroken. Om deze reden kan het een goede overweging zijn om geen reclame aan te brengen.

Schakel elektronisch gereedschap uit
Elektronische apparatuur kan vaak opgespoord worden, bijvoorbeeld via bluetooth. Zorg ervoor dat de elektronische apparatuur is uitgeschakeld.

Aanvullend bewijs indien er geen sporen van braak zijn
Om de politie en verzekeraar aan te kunnen tonen dat er een inbraak geweest is moet er zichtbare braakschade zijn. Moderne inbraaktechnieken, zoals het hacken van elektronische autosleutel, laten vaak geen braaksporen na. Juist dan doet de verzekeraar moeilijk. Een extra gecertificeerd mechanisch beveiligingsslot plaatsen zorgt ervoor dat bij een inbraak er in ieder geval braakschade te zien is. Bovendien werkt het ook preventief. Lees ook het artikel ‘Auto-inbraak zonder braakschade: heb je recht op vergoeding?‘ op de website van radar.
Is er geen braakschade kijk dan of er aanvullend bewijs te leveren is zoals camerabeelden en/of getuigen. Het kan zelfs al helpen als er in de omgeving meerdere inbraken rond datzelfde tijdstijd geweest zijn.

Zorg voor een goede verzekering

Als ondernemer is het verstandig om naast je auto ook de inhoud, zoals je gereedschap, tegen diefstal te verzekeren.

Laat geen waardevolle spullen achter
Laat geen waardevolle spullen in het zicht leggen als je de auto verlaat. Een jas achterlaten kan voor een dief al voldoende zijn om actie te ondernemen en te kijken of er misschien ook wel een portemonnee in zit.

Parkeren
Als je de mogelijkheid hebt om je bestelbus zo te parkeren dat de achterdeuren niet open kunnen dan is dat absoluut een verstandig idee. Denk aan het strak parkeren voor een muurtje of lantaarnpaal. Dieven kunnen er dan zo veel lastiger bij.

Lees ook:
Zo voorkom je dat je boot gestolen wordt!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.