oplichters-stelen-geld-van-echtpaar
 Foto: Politie

Video: Oplichters stelen geld van echtpaar. Herken je de daders?

31 januari 2019 11:57  Redactie  3 reacties

Een man en vrouw weten in De Meern met een smoes de bankpas en de pincode te bemachtigen van een echtpaar. Vervolgens pinnen ze 250 euro van hun bankrekening. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. 

Omschrijving
Bekijk hieronder het filmpje. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 30 januari 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=KkjgBx0sdZw

Vanwege het achterhalen van de verdachte is de video inmiddels offline gehaald.

De smoes
De man van het echtpaar krijgt op een middag eind november 2018 een telefoontje van iemand die zegt dat hij van Regiotaxi is. Gezegd wordt dat er te veel geld van hun rekening is afgeschreven. De man, die inderdaad regelmatig gebruik maakt van de Regiotaxi, vindt het een raar verhaal, waarop de man aan de telefoon voorstelt dat hij even langskomt. Nog geen kwartier later staan er een man én een vrouw voor de deur. De bewoner laat ze binnen. De man hangt een heel verhaal op dat er iets is veranderd in het betalingssysteem. De vrouw die bij hem is weet de bewoner zo ver te krijgen dat hij zijn bankpas aan haar geeft én dat hij zijn pincode in haar telefoon toetst. Want dan hebben ze zogenaamd alle gegevens om het teveel betaalde geld weer terug te storten, zo luidt de smoes. Daarna vertrekken ze.

Het geld
Eerst maken ze snel geld over van de spaar- naar de betaalrekening en vervolgens verschijnt de man bij de geldautomaat aan het Mereveldplein in De Meern. Daar pint hij 250 euro van de rekening van de slachtoffers. Ondertussen ontdekt het slachtoffer wat er gebeurd is en laat de bankpas blokkeren.

De signalementen

Verdachte 1:

man
lichtgetinte huidskleur
kort, donker baardje
droeg een donkere jas met bontrand
had een zwart shirt aan met opdruk LOVE MOSCHINO MILANO
sprak goed Nederlands, maar wel met een accent.
Verdachte 2:

vrouw
blanke huidskleur
leeftijd 30 – 35 jaar
lengte circa 1,60 meter
slank postuur
smal gezicht
donker, halflang, stijl haar.

Vragen
De oplichter en zijn vrouwelijke handlanger hebben deze truc waarschijnlijk vaker uitgehaald. Help mee ze te vinden en te voorkomen dat ze doorgaan met hun praktijken. Weet je wie het zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als je je naam liever niet wilt zeggen, meld dan informatie anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.Advertenties:


3 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website