Help-Scouting-Ridderhofgroep-na-de-zoveelste-inbraak
 Gebouw van Scouting Ridderhofgroep

Help Scouting Ridderhofgroep na de zoveelste inbraak

1 februari 2019 13:43  Redactie  Reageer

Juist nu Scouting Ridderhofgroep haar vijftigste verjaardag wil herdenken dit jaar lijkt alle feestvreugde teniet te worden gedaan. Meerdere daden van vandalisme hebben een financiële aderlating tot gevolg gehad waardoor er ingeteerd is op de verjaardagspot. Vier keer in een halfjaar tijd is het Scouting onderkomen doelwit van onverlaten geweest die hebben gemeend de boel ongestraft te kunnen bekladden en zich materiaal hebben toegeëigend dat niet van hen is. Diefstal en molest is helaas een veel voorkomend kwaad. Wie kent niet de verhalen van vernielingen in het Máximapark waar de Vlinderhof ook al meerdere keren doelwit is geweest. Ook het trekpontje over de Vikingrijn in het park is verscheidene keren uit de vaart geweest doordat onverlaten het hadden vernield.

“Scouting Ridderhofgroep staat voor uitdaging” is de wervende tekst op de Facebook pagina van de groep en “de doelstelling is onder andere de leden een plezierige vrije tijd bieden. Een deel van de missie is de leden met respect voor zichzelf en de omgeving hun eigen grenzen te laten verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen.”

Helaas is de uitdaging die de leden nu moeten aangaan er een die ze liever links zouden laten liggen. De strijd tegen het oprukkend vandalisme is helaas niet zomaar beslecht. De Scouting Ridderhofgroep zal naar eigen zeggen budget moeten creëren om de beveiliging van het onderkomen te optimaliseren. Natuurlijk zijn de bijdragen ter gelegenheid van het jubileum niet expliciet voor dit doel, maar het zal niet anders kunnen dan dat er geld uit de verjaardagspot zal worden aangewend om een solide beveiligingsplan te realiseren. Los van de financiële schade is het natuurlijk traumatisch te ervaren dat ongenode gasten het pand zijn binnengedrongen en de boel hebben beklad en vernield.

Weer hebben vrijwilligers hun zaterdag besteed aan ondermeer aangifte doen, allerlei zaken regelen en schoonmaken, waarvoor Scouting Ridderhofgroep respectvol de scoutingpet afneemt.

Steun hier Scouting Ridderhofgroep


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website