boom_bomen_milieu_bewust_duurzaam_foto_rawpixel

Refurbished telefoons: goedkoper en nog duurzaam ook!

Refurbished. Het is zo’n woord wat je vast wel eens een keer bent tegengekomen maar waarvan je niet precies weet wat het betekent. Het is ook lang niet bij iedereen bekend bij en dat is zonde. Weet je bijvoorbeeld dat je eigenlijk een zo goed als nieuw toestel krijgt, het stukken goedkoper is en dat het ook nog eens goed voor het milieu is? In dit artikel vertellen we er alles over.

Wat is refurbished?

Het Engelse woord refurbished betekent in het Nederlands ‘gereviseerd’.Het kan bijvoorbeeld gaan om een toestel die verkocht is en vervolgens al binnen een week door de klant is geretourneerd, zelfs dan al spreek je over een refurbished toestel. Refurbished is overigens echt iets anders dan tweedehands. Refurbished geeft je meer zekerheid doordat het professioneel is nagelopen, opgeknapt en getest. Zelfs de overheid is van plan om ‘refurbished’ apparatuur aan te schaffen en de huidige gebruiksduur van ICT verlengen.


Advertentie:

Is er iets mee aan de hand zijn dan zal het gerepareerd worden en opnieuw aangeboden voor hergebruik. Bovendien geven veel aanbieders een lange garantie op je aankoop, bijvoorbeeld bij een refurbished iphone x via telefoondiscounter.nl zit zelfs twee jaar garantie op.

Gradaties
Er zijn drie gradaties. Een A-grade oogt als nieuw, een B-grade niet, maar is in goede staat. Een C-grade heeft zeer duidelijke gebruikssporen. Op technisch vlak zijn ze doorgaans gelijk.

Refurbishen
De volgende stappen worden tijdens het ‘refurbishen’ doorlopen:

  • Het onderzoeken van het toestel
  • De software wordt compleet opnieuw geïnstalleerd alsof het van de fabrikant komt
  • Het toestel wordt zowel van binnen als van buiten schoongemaakt
  • Indien nodig worden onderdelen gerepareerd en/of vervangen
  • Uitvoeren van diverse testen
  • Het toestel wordt opnieuw verpakt

Duurzaam

Geef je veel om een duurzame leefstijl dan kan een Refurbished telefoon zeker ook iets voor jou zijn. De winst die je hiermee haalt voor het milieu is het zeker waard ten opzichte van misschien een paar kleine krasjes op je toestel.

Goed voor het milieu

Het produceren van elektronica heeft een grote impact op het milieu. In de toestellen zijn vaak schaarse grondstoffen verwerkt zoals kobalt, goud en tin. Deze grondstoffen worden vaak onder slechte omstandigheden gedelfd. De giftige stoffen die vaak nodig zijn om de grondstoffen te winnen hebben  vaak ook effect op bijvoorbeeld het drinkwater en de natuur rondom de mijnbouwgebieden. Deze lijden hier vaak enorm onder.

Goedkoop

De vaak zo goed als nieuwe toestellen dragen dus niet alleen bij aan het milieu maar zijn ook nog eens goed voor je portemonnee. Bovendien zit er doorgaan een lange garantie op zodat je je daar ook geen zorgen over hoeft te maken. Kortom een ideaal alternatief, zeker voor mensen die ook milieubewust zijn.

Lees ook:
Refurbished kopen, waar let je op?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.