uil_foto_-James_Toose

Uilen op landgoed De Haar

Het kasteel in Haarzuilens is altijd waard een bezoek te brengen. De ‘verborgen kamers van de Haar’ zijn in de voorbije maanden al ontdekt door vele bezoekers. De kunstcollectie die door het kasteel heen is uitgestald is uniek en het park rondom het kasteel een lust voor oren en ogen. Op het terrein van kasteel De Haar hebben bosuilen zich gevestigd. Juist in deze tijd van het jaar gaan ze naar elkaar op zoek en maken elkaar het hof. Wanneer ze elkaar hebben gevonden gaat het stel aan de slag om een territorium af te bakenen. In deze tijd kan dan ook meer dan eens het geroep van de bosuilen worden gehoord.

“Natuur & Educatie Vecht & Plassen” zal op 8 februari aanstaande een lezing verzorgen over uilen in het algemeen waarbij ook de gelegenheid wordt geboden het park in te gaan om de bosuilen te zien en te horen. Niet alleen uilen zullen deze avond in de kijker staan. Door een telescoop is de sterrenhemel af te speuren waardoor deelnemers de kans krijgen de voornaamste wintersterrenbeelden op te zoeken.

Deelnemers worden om 20.00 uur verwacht aan de Eikstraat 14, 3455 SJ Haarzuilens. Automobilisten kunnen gebruik maken van de parkeergelegenheid van restaurant De Vier Balken. Deelname is kosteloos, maar een gift wordt zeer op prijs gesteld. Er geldt een maximum van 50 deelnemers.

Voor deze activiteit per mail opgeven bij Edith Meijer: jarflie@planet.nl

Het evenement is zeer geschikt voor kinderen.

10 gedachten over “Uilen op landgoed De Haar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.