autobrand_nieuwegein_Verdachten-autobranden-ook-verdacht-van-ruiten-ingooien_foto_112mediautrecht

15-jarige uit De Meern naast verdacht van autobranden ook verdacht van ingooien ruiten

In het onderzoek naar de autobranden in Nieuwegein zijn drie personen aangehouden. Eén van de personen komt uit De Meern. De drie worden ook verdacht van het ingooien van ruiten.

Op 29 november en 1 december 2018 werden in Nieuwegein in totaal 11 auto’s in brand gestoken. Hierop startte de politie een onderzoek. Al snel kwamen er drie verdachten in beeld. Het gaat om een 15-jarige jongen uit De Meern, een 15-jarige jongen uit Nieuwegein en een 19-jarige vrouw uit Nieuwegein. Als eerste werden de jongen en de vrouw uit NIeuwegein aangehouden. Vier dagen later werd de jongen uit De Meern opgepakt.

Ingooien busraam

Uit de verhoren kwam naar voren dat de verdachten ook verantwoordelijk waren voor het ingooien van een ruit van een passerende bus. Hierover hebben zij een bekentenis afgelegd. De steen raakte op 4 november 2018 de ruit van een passerende autobus op de Dichtersbaan ter hoogte van skatepark De Yard, waarbij de steen twee passagiers trof die met de schrik vrij kwamen.

Ingooien raam woning

De verdachten bekenden ook verantwoordelijk te zijn voor het ingooien van een ruit van een woning aan de Da Costakade op 24 november 2018.

De politie heeft proces-verbaal tegen de verdachten opgemaakt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven