zingen_microfoon_feest_muziek_zang_foto_israel_palacio

Karaoke-party organiseren in de buurt? Drie tips voor een topavond!

Altijd al willen weten of er een muzikaal talent in jouw buurt zit? Of lijkt het je gewoon leuk om een keer gezellig de longen uit je lijf te zingen samen met je buren? Organiseer dan samen voor de buurt een karaoke-party. Wij geven drie tips voor geslaagde avond

Karaoke set

Zorg allereerst voor een goede karaoke set. Het is vrij eenvoudig en betaalbaar om een karaoke installatie aan te schaffen, zodat je er vaker plezier van kunt hebben. Wat je ook kan doen is je eigen laptop gebruiken. Sluit je laptop aan op een geluidsinstallatie.  Als ook nog een microfoon hebt ben je in principe al klaar om te zingen. Je kan dan de tekst lezen vanaf het laptopscherm. Om het nog mooier te maken voor een groter publiek kun je je laptop aansluiten op de TV of een beamer. Je kan dan ook de tekst meelezen en meezingen.


Advertentie:

Om het je helemaal makkelijk te maken worden tegenwoordig complete karaoke sets aangeboden, bijvoorbeeld een karaoke set bij MaxiAxi.com. Op Youtube zijn er verschillende Karaoke kanalen waarop de leukste meezing tracks staan.

Hapje en drankje

Een feest zonder een hapje en een drankje..is geen feestje! Bovendien krijg je door het zingen behoorlijk wat dorst. Zet een grote ice bucket op tafel, vul het met ijs en doe daarin wat flessen wijn en bier. Zo zorg je voor een handige self-service bar. Een portie bittergarnituur valt altijd in de smaak. Zorg ook voor hapjes die je prima koud kunt eten en binnen een paar minuten te bereiden zijn. Vaak heeft niemand echt zin om de hele tijd in de keuken te staan. Je kunt daarom ook kiezen voor simpele kant-en-klare hapjes van een traiteur, zoals olijven, toastjes en borrelbrood. Heb je een ruimer budget beschikbaar? Schakel dan een cateraar in.

Hulp

Doe het vooral samen. Vele handen maken licht werk. Zoek buurtgenoten die het leuk vinden om mee te helpen en tijd vrij willen maken. Helemaal mooi als het onderling ook nog eens goed klikt. Plan samen een brainstormsessie in, maak een begroting en verdeel de taken.

Start met het vinden van een goede locatie, zoals een buurthuis of met mooi weer op een plein in de wijk. In sommige gevallen helpt de gemeente mee om de straat af te zetten bij een straatfeest. Als het gaat om een buurtfeest dan is de kans groot dat je kans maakt op budget uit het Initiatievenfonds. Regel dit soort zaken wel op tijd. Ook kan een gesprek met de Vereniging Van Eigenaren of met de wijkvereniging ook nog wel eens helpen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.