vrijwilligerswerk_werkochtend_maximapark_foto_hp_van_rietschoten

Vrijwilligers opgelet: Werkochtend in het Maximapark op 9 februari

Raken de Vrienden van het Máximapark er nooit doorheen? Zaterdag zullen er weer bomen worden geknot om zo de vorm er mooi in te houden en de groei in het aanstaande seizoen te bevorderen. Ditmaal zullen de Elzen ten prooi vallen aan het gereedschap waarmee de vrijwilligers de bomen te lijf zullen gaan. Tegen snoeischaren, tangen en gemotoriseerd gereedschap zullen de Elzen zich niet lang staande kunnen houden.

Inmiddels zullen vrijwilligers van ‘de harde kern’ het klappen van de zweep al kennen en goed voorbereid zich om negen uur bij de werkschuur aan de Alendorperweg in Vleuten melden waar ze worden onthaald op koffie met koek. De Vrienden van het Máximapark mogen zich verheugen in flink wat hulp voor de onderhouds klussen in het park. Niet enkel op de aangekondigde zaterdag ochtenden is er overweldigende belangstelling voor de werkzaamheden, maar ook de ‘krasse knarren’ die wekelijks een aantal uur in het park werken krijgen geregeld aanloop van mensen die bereid zijn de handen uit de mouwen te komen steken.


Advertentie:

vrienden_van_het_maximapark_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Op de laatste vrijwilligers zaterdagochtend hebben tientallen vrijwilligers de Uiltjesroute van bewegwijzering voorzien. Deze leerzame speurtocht door het park zal nog dit voorjaar in gebruik worden gesteld zodat Max de wijze uil zijn vragen kan stellen aan de bezoekers die zijn wegwijzers door het park volgen. De 23 kunstwerkjes met de beeltenis van Max staan langs een interessante route en momenteel wordt er hard gewerkt aan het vragenvuur dat Max in gedachten heeft voor degene die op pad gaan en de website gebruiken zullen om de natuur in het algemeen maar het Máximapark in het bijzonder beter te leren kennen. Wie Max goed in de gaten houdt, in het park en op de website zal merken dat het park waar de wijze uil zich heeft gevestigd meer dan de moeite waard is te bezoeken.

Op zaterdag 9 Februari worden er dus Elzen geknot en zal er aandacht geschonken worden aan het verwijderen van wild opschietend gewas langs de waterkanten. Waar nodig zal deze ‘opslag’ worden weggestoken. De uitgestoken boompjes worden geregeld elders in het park herplant. Deze fysieke klus is de moeite waard voor jong en oud en gezien de doorgaans overweldigende opkomst bij de activiteiten wordt men verzocht zich aan te melden. Mail hiervoor naar info@maximapark.nl.

De activiteit start om 9.00 uur en rond het middaguur zal er worden voorzien in een broodmaaltijd waarbij niet zelden soep wordt geserveerd die met veel aandacht en liefde is klaargemaakt door de keukenprinsessen van het park.

Informatie
Zaterdag 9 februari.
Elzen knotten in het Máximapark.
Vanaf 9.00 uur koffie in de werkschuur aan de Alendorperweg 10A in Vleuten.
Rond 12.00 uur broodmaaltijd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.