Hanne-van-de-Vrie_fotoJelmer_de_Haas

Bewoner in beeld: Hanne van de Vrie – Artistiek leider Kinderen Ouders Zingen (KOZ)

Hanne van de Vrie’s leven is muziek – zij is dirigent, zangeres, muziekdocent en maakt muziekprojecten met o.a. De Nationale Opera, TivoliVredenburg en de Muziekroute. Sinds 2017 is van de Vrie Artistiek leider van het Kinderen Ouders Zingen (KOZ) project van Operamakers. Haar bijzondere passie: zingen toegankelijk maken voor peuters en pubers. En dat doet zij als muzikale leider bij KOZ.

Sinds 2017 biedt KOZ kinderen van Brede School het Zand in Leidsche Rijn creatieve, muzikale lessen binnen schooltijd aan met de focus op samen zingen.

„We gaan met de kinderen en de ouders op een vrolijke manier op zoek naar nieuwe, gedeelde muzikale ervaringen, geïnspireerd door liedjes uit alle muziekculturen.
Als Operamakers dromen wij van een muziekonderwijs waarin onze kosmopolitische samenleving weerspiegeld wordt.“

Voor deze 2019 editie van KOZ zingen alle leerlingen, docenten en ouders van Brede School het Zand voor een periode van 3 maanden samen. De rode draad dit jaar is het thema Vriendschap, dat ook in een speciaal voor KOZ gemaakt lied terugkomt: ‘Je vangt me op’ – gemaakt in samenwerking met componist Jan Groenteman en Aeham Ahmad (pianist, Syrië)

„Sinds januari zijn de (groot)ouders van de leerlingen binnen dit traject welkom voor zogenaamde inlooprepetities. Het samen zingen is een mooie live-belevenis voor kinderen en hun (groot)ouders.“

De finale van deze KOZ editie is een concert op vrijdag 15 februari om 14:30 op het schoolplein van de Brede School het Zand waar alle 800 leerlingen en hun ouders samen zingen.

Het KOZ KOOR

Sinds kort verwelkomt KOZ (groot)ouders en hun (klein)kinderen elke woensdag van 16.15 tot 17.15 uur in de Hortus van Brede School het Zand voor het KOZ KOOR.
„Het woord koor klinkt heel gewichtig en stijf“, zegt van de Vrie lachend, „het gaat hier niet om resultaat, maar om het samen zingen met je (klein-) kind. Je hoeft geen ervaring te hebben met zingen.“

Volgens van de Vrie is zang een laagdrempelige en onbevangen manier om letterlijk en figuurlijk een ‚stem‘ te geven aan je gevoelens – zij ziet het samen zingen als een mooie metafoor voor onze samenleving: „Je laat je eigen stem horen, maar je luistert ook naar de anderen en zoekt samen naar harmonie.“

Lees ook:
www.kinderenouderszingen.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.