Politie - aanhouding

Minderjarige daders die scholieren in de regio beroofden opgepakt

Drie van meerdere overvallen verdachte jongens zijn vanochtend door de politie van hun bed gelicht. Voor tenminste een van de berovingen lijkt bewijs te zijn dat het hier om de daders gaat.

De vermeende overvallers zijn 13, 14 en 16 jaar.

De Recherche doet nog onderzoek, maar de hoop is er uiteraard op gevestigd dat met het oppakken van deze knapen meerdere roofovervallen zijn opgehelderd die in de afgelopen weken zijn gepleegd op onder andere scholieren van het Amadeus College in Vleuterweide. Hoe de politie ertoe is gekomen deze verdachten ook werkelijk in de boeien te slaan is niet bekend gemaakt.

Er waren al tal van aanbevelingen door de politie en de directie van de school gedaan om de veiligheid van de leerlingen te vergroten. Het in groepsverband met elkaar optrekken is daarbij een belangrijk aandachtspunt. De daders zullen in een overtal situatie minder snel toeslaan.

De werkwijze van de daders is steeds hetzelfde. Het lijkt erop dat de slachtoffers al direct vanuit de schoolomgeving werden ’geselecteerd’ en met de fiets zijn achtervolgd. De leerlingen werden vervolgens op een rustige plek door de verdachten aangesproken met smoesjes en valse beschuldigingen om vervolgens te worden beroofd. In één geval kregen de daders hulp van een onbekende man in een auto.

Lees ook:
Scholieren in Vleuterweide en Leidsche Rijn slachtoffer van berovingen

4 gedachten over “Minderjarige daders die scholieren in de regio beroofden opgepakt”

  1. Ze zijn vast alweer op vrije voeten. Ik vind dat hier veel te lichtzinnig mee omgegaan wordt, het gaat tenslotte wel om kinderen die wellicht een levenslang trauma oplopen als ze beroofd worden.

  2. Op de foto bij dit artikel slaat een agente iemand met een blanke huidskleur in de boeien. Ik voel mij als blanke nu gekwetst omdat in alle berichten stond dat het om getinte jongens ging.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.