duurzaam_groen_bewust_plant_foto_Markus_Spiske

De duurzaamheid van een CV ketel

Wist je dat je tot wel 10% op energie kan besparen door je huidige cv-installatie te optimaliseren? De investering is bovendien al gauw binnen twee jaar terug verdiend. Met een vuilafscheider is dit te realiseren. Ben je van plan een nieuwe cv-installatie aan te schaffen dan is het absoluut de moeite waard om een vuilafscheider er direct bijna te schaffen.

Afscheiden van afval

Een vuilafscheider werkt met neodymium super magneten en lost het probleem van de corrosie deeltjes op. Doordat water langs deze supermagneten stroomt worden ijzerhoudende vuildeeltje uit het cv-systeem gefilterd. Zelfs de kleinste (4 μm) deeltjes worden uit het systeem gefilterd. Dergelijke systemen hebben een Verwaarloosbaar doorstroomweerstand waardoor het geen extra energiekosten bij komt kijken.


Advertentie:

Een vuilafscheider installeren is niet verplicht maar zeker aan te raden. Sterker nog; alle cv-ketelfabrikanten adviseren het om de levensduur van je CV ketel te waarborgen

Het toepassen van een vuilafscheider lost het probleem van de corrosie deeltjes op. Het installeren van deze vuilafscheider is niet verplicht, maar wordt wel dringend geadviseerd door de fabrikanten om de levensduur van je Cv-ketel te waarborgen.

Een mooie investering

De prijs ligt tussen de 70 euro en de 150 euro. Hiermee is de investering binnen twee tot vier jaar terugverdiend.

Voordelen van een vuilafscheider

Bespaar tot wel 75 euro per jaar door minder gasverbruik
Verlenging levensduur van de cv ketel
Minder hinderlijke geluiden
Minder onderhoudskosten
Aanbevolen door alle cv-ketelfabrikanten
Kleinste vuildeeltje afscheiden (4 μm)
Toepasbaar op alle leidingstanden (kan 360° draaien)
Meer comfort

Conclusie

Ben je op zoek naar een nieuwe CV ketel en wil je hier extra geld op besparen? Bekijk de Remeha Avanta ketels op CVkoopjes.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.