Lions-Vleuten-De-Meern-geeft-verbindingsbanken-aan-buurt

Lions Vleuten-De Meern geeft verbindingsbanken aan buurt

De Lions, een club die mensen helpt die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, heeft in samenwerking met MOOI van Abrona, leerlingen van het Amadeus Lyceum, ouderen van Rijnhoven en andere vrijwilligers gewerkt aan zogenaamde verbindingsbanken. Deze banken worden op vrijdag 8 februari om 14.00 uur feestelijk onthuld op het plein bij de Zingende Toren, Burchtpoort 16.

De verbindingsbanken zijn twee betonnen banken die beplakt zijn met fraai mozaïek volgens eigen ontwerp. De naam ‘verbindingsbanken’ is gekozen omdat het de bedoeling is dat ze groepen mensen met elkaar verbinden. Er staan taferelen op uit Leidsche Rijn, waaronder de Zingende Toren. Maar er staan ook afbeeldingen op over samenwerken.

Groepen verbinden
De banken zijn een cadeau van de Lions. Past-president van de Lions Ed Goselink vertelt: “Als Lions initiëren we ieder jaar iets sociaals voor de maatschappij. We geven geld of we steken de handen uit de mouwen. Ik wilde graag iets dat diverse groepen verbindt.”

Praatje aanknopen
“We lopen elkaar tegenwoordig gemakkelijk voorbij. Maar als je elkaar treft, ontstaan er vaak leuke contacten. Misschien wil je zelfs dan wel vrijwilliger worden voor MOOI van Abrona! De verbindingsbanken zelf, met hun fraaie mozaïek, geven in ieder geval genoeg aanleiding om een praatje aan te knopen als je er op zit. Vrijdag 8 februari worden de banken onthuld door de mensen die er wekelijks hard aan gewerkt hebben. Ze zijn er trots op!”.

Plein opvrolijken
Wijkadviseur Stef Verheul vertelt: “Als gemeente was het nog even puzzelen voor een goede plek waar de banken tot zijn recht kunnen komen. Het plein naast winkelcentrum Vleuterweide, bij onder andere de bibliotheek, de Cultuurcampus en het informatiecentrum, is nog niet klaar. Maar de banken komen op een veilige, zichtbare plaats.”

 

Lions-Vleuten-De-Meern-geeft-verbindingsbanken-aan-buurt-flyer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.