Wethouder-Maarten-van-Ooijen_foto_krystlewoods.nl

Interview met Wethouder Maarten van Ooijen “Beste jonge bestuurder van Nederland”

Zijn betrokkenheid en zijn dienstbare taak als wethouder passen hem als een goed zittende jas. Recent werd hij uitgeroepen tot ‘Beste bestuurder jonger dan 40 jaar’, in navolging van zijn collega Lot van Hooijdonk die al tweemaal werd uitgeroepen tot ‘Beste bestuurder jonger dan 40 jaar.’ Hij is nog lang geen dertig en dus zeker in staat nog meer dan tien keer hiervoor te worden genomineerd of de eer van de titel op te strijken. Wethouder Maarten van Ooijen (Christen Unie) is een gedreven verteller met verstand van vele zaken. Hij heeft zitting in de Utrechtse Gemeenteraad en naar zijn mening als wethouder de meest interessante portefeuille te beheren.

Wethouder-Maarten-van-Ooijen_2_foto_krystlewoods.nl
Interviewer van Rietschoten (l) en Maarten van Ooijen(r) | Foto: krystlewoods.nl

Dat we af hebben gesproken bij Indekerngezond bij Leidsche Rijn Centrum is niet toevallig. Maarten verrichtte er de openingshandeling uit hoofde van zijn functie als Wethouder van onder andere Welzijn en Maatschappelijke Ondersteuning.

Als middelste van een gezin met vijf kinderen weet hij hoe het is om te delen en heeft hij ervaren dat het veel energie en voldoening oplevert om iemand van dienst te zijn. Ook in zijn maatschappelijk leven ervaart hij dit. Als wijkwethouder voor Vleuten-De Meern voelt hij zich daar zeer welkom. De authenticiteit raakt hem en hij komt er graag. Zijn binding met Utrecht is niet vanzelfsprekend, al studeerde hij er Bestuur en Organisatie en Sociologie en vond er de liefde van zijn leven waarmee hij in 2014 trouwde. Hij woonde achtereenvolgens aan de Amsterdamsestraatweg en de Croeselaan voor hij neerstreek op het Kanaleneiland, waar hij nog steeds met veel plezier woont. De diversiteit spreekt hem aan en de vernieuwing van de wijk volgt hij mede vanuit zijn ambt op de voet. Waar mogelijk steekt hij zelf de handen uit de mouwen en de kerkgemeenschap die hij een warm hart toedraagt zal nooit vergeefs een beroep op hem doen.

Wethouder-Maarten-van-Ooijen_3_foto_krystlewoods.nl
Foto: krystlewoods.nl

Maarten komt oorspronkelijk uit Noord- Brabant. Hij is in Den Bosch geboren en groeide goeddeels op in Kesteren in de Betuwe. Sinds enkele weken is hij zelf vader en lijkt niet van plan Kanaleneiland snel de rug toe te keren. “Ik werk aan een stad waar mensen samen leven met oprechte aandacht voor elkaar. Dat geeft het leven meer betekenis en meer plezier. Daarom zijn verbinding, contact en ontmoeting voor mij heel belangrijk en waardevol. Tussen ouderen, jongeren, kinderen, in buurten, verzorgingshuizen, bij de sportclub, in de daklozenopvang of het asielzoekerscentrum. Daar ga ik voor!” laat Maarten weten. De passie voor zijn werk straalt van hem af en zijn ambitie lijkt hem vleugels te geven. Hij komt graag in het Máximapark om er te wandelen of te fietsen. Hij fietst graag, van afspraak naar afspraak en soms in zijn vrije tijd. Hij is vanzelfsprekend zeer ingekomen met de sportieve activiteiten in de stad waar onder de ‘BeNe Ladies Tour’ komende zomer en het Europees Kampioenschap Beachvolleybal afgelopen zomer.

Maarten gelooft in het collectief en onderhoudt nauwgezet de banden met zijn familie zonder elkaar voor de voeten te lopen. “We zijn er voor elkaar. We kunnen op elkaar vertrouwen en dat voelt heel fijn.”

Maarten van Ooijen. Gedreven familieman die ondanks zijn Brabantse afkomst verknocht is aan het midden van het land. De stad in het algemeen heeft zijn warme belangstelling, maar Vleuten-De Meern, én Haarzuilens voegt Maarten toe, mogen als wijkwethouder in het bijzonder op zijn aandacht rekenen. Het Máximapark moet geen groene barrière zijn met Leidsche Rijn en daarmee de stad, maar een verbindend groen hart is zijn mening.

Tekst: Hans Peter van Rietschoten
Beeld: krystlewoods.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.