rapper_jebroer_tijdens_optreden_2017_foto_wikipedia

Politie boos over in Leidsche Rijn opgenomen videoclip van Jebroer

Er is veel commotie ontstaan over de videoclip van rapper Jebroer. In zijn videoclip ‘Polizei’ reed hij met tweehonderd kilometer per uur over de snelweg en meerdere malen door een rood stoplicht in Leidsche Rijn.

Fragmenten uit de video suggereren dat de rapper in een aflevering van het SBS-programma Wegmisbruikers voorkomt. Hij zou door agenten van de weg zijn gehaald en tot stoppen zijn gebracht. Vervolgens ging hij er vandoor en volgde er een achtervolging. In de clip is goed te zien hoe hij door de Langerak buurt scheurt.

in scène gezet

Afgelopen woensdag werden de beelden al veel op sociale media gedeeld. De dag daarop dag bleek dat de beelden niet uit het programma Wegmisbruikers kwam maar dat het in scène was gezet. Zowel de politie als de politiek reageert verontwaardigd.

Afspraken geschonden

Voor de videoclip huurde de makers van het filmpje een politieauto en politie-uniformen. Daarbij werd duidelijke afspraken gemaakt. Eén van de afspraken was de auto niet de weg zou opgaan. Tegen alle regels in ging de rapper toch de weg op maakte hij een dollemansrit op de A2. Ook in Leidsche Rijn haalde hij capriolen uit zoals door rood rijden.

Politie en politiek

Vandaag sprak de politie met Tim Kamman (de werkelijke naam van de rapper) al is nog onduidelijk wat de uitkomst van het gesprek was.

Dimitri Gilissen, fractievoorzitter en raadslid van de Utrechtse VVD, laat in een Twitter bericht weten dat de rapper de veroorzaakte boetes alsnog per direct zou moeten voldoen. Ook raadslid Queeny Rajkowski laat weten het “goed fout” te vinden.

 

 

 

14 gedachten over “Politie boos over in Leidsche Rijn opgenomen videoclip van Jebroer”

  1. Je kan schijnbaar tegenwoordig een politieauto huren bij de politie, waarom niet. Paar uniformen erbij, setje handboeien voor de fun ,bonnenboekje en twitteren maar. Ze moeten nu niet zeuren, maar zichzelf eens achter…..

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].