Muziek

Concert door 800 leerlingen en ouders die samen zingen bij Brede School het Zand

Sinds 2017 biedt Kinderen Ouders Zingen (KOZ) kinderen van Brede School het Zand in Leidsche Rijn creatieve, muzikale lessen binnen schooltijd aan met de focus op samen zingen. Voor deze 2019 editie van KOZ zingen alle leerlingen, docenten en ouders van Brede School het Zand voor een periode van 3 maanden samen. De rode draad dit jaar is het thema Vriendschap, dat ook in een speciaal voor KOZ gemaakt lied terugkomt dat i.s.m. Jan Groenteman (componist), Aeham Ahmad (pianist, Syrië) gemaakt is: ‘Je vangt me op’.

Op vrijdag 15 februari sluit deze editie af met een concert op het schoolplein van Brede School het Zand waar alle 800 leerlingen en hun ouders samen zingen.

Op uitnodiging van Cultuur19, de samenwerkingspartner van Operamakers | KOZ en Brede School het Zand, zal wethouder Anke Klein op 15 februari aanwezig zijn.

De organisaties en deelnemende scholen aan het KOZ traject zijn gerepresenteerd door: Anthony Heidweiller, Artistiek Directeur Operamakers, Hanne van de Vrie, muzikaal leider en dirigent KOZ, Kim Harsta, Directeur Cultuur19, Antoinette Smit, Directeur OBS Het Zand, Elsbeth Kwant, Directeur Arcade en Hester Bruinsma, coördinator Brede School Het Zand.

Locatie  en tijden

Locatie: Openbare Basis School Het Zand (OBS Het Zand) Pauwoogvlinder 18, 3544 DB Utrecht.
Vrijdag 15 feb 12.30-12.45 groep 1 & 2 en ouders. Van 14.30-14.45 voor iedereen.

Over KOZ

Kinderen Ouders Zingen (KOZ) is een initiatief van Operamakers. Operamakers ontwikkelen educatie- en participatie projecten waarbij zingen centraal staat. Door middel van samen zingen slaat Operamakers een brug tussen vocale expressie en de wereld waarin wij leven. De projecten van Operamakers inspireren op deze manier de zang- en operacultuur met verhalen van onze kosmopolitische. Zie ook de website: www.operamakers.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.