Buurten-in-de-Bieb_foto_hp_van_rietschoten

Buurten in de Bieb

Waar de spoelkeuken komt worden nu gasten ontvangen die zijn afgekomen op een uitnodiging om eens te komen buurten in de bieb terwijl deze nog niet voor groot publiek de deuren heeft geopend. De officiële opening van het multifunctionele pand aan het Brusselplein in winkelgebied Leidsche Rijn Centrum laat nog even op zich wachten al is het zomaar eind mei. Al eind april zal het pand worden overgedragen aan de gebruikers van de bibliotheek, het wijkbureau, jeugdlab en horeca. Restaurant Buurten opent een vestiging met een concept dat al beproefd en in orde bevonden is. Met twee terrassen en ontbijt, lunch en diner kaart moet het een trekker gaan worden.

Vanaf station Leidsche Rijn is het markante pand ook niet te missen en wanneer de avondzon aan het Brusselplein wegzakt is het nog prima toeven bij Buurten. Op de ‘Sneak Peak’ bij Buurten in de Bieb waren tientallen nieuwsgierigen afgekomen waarvan enkele ook daadwerkelijk met hun CV stonden te wapperen. Het personeel dat zal gaan starten in Buurten locatie ‘bieb’ heeft zo tijdens de inloop al kennis kunnen maken met eventuele aanstaande collega’s.
Wijkbureau Leidsche Rijn nu nog gevestigd in Vleuten, zal ook onderdak vinden in het pand.

Buurten-in-de-Bieb_3_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Buurten-in-de-Bieb_2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

In het trapgat hangt een ingewikkeld kunstwerk van lichtsnoer dat een licht moet laten schijnen over een haast monumentale trap met houten bekleding.

Buurten-in-de-Bieb_3_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De enorme hoeveelheid glas rondom geeft de inrichters van de leeszaal wat stof tot nadenken aangezien alle boekenrekken daardoor vrij in de ruimte moeten worden gezet.

Buurten-in-de-Bieb_4_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De lichtkoepel geeft het pand aanzien.

Erik en Bob, eigenaren van het horecabedrijf hebben inmiddels hun sporen verdiend in de bedrijfstak en zien dat ‘de bieb’ zeker potentie heeft en een aanvulling is op de reeds gevestigde horeca. Ook bij Buurten zal het goed toeven zijn. “Om even te pilsen hoef je niet langer de stad meer in” aldus Erik Derksen die popelt om de eerste glazen te spoelen en er bier in te tappen.

Lees ook:
Kunst in de bieb

1 reactie op “Buurten in de Bieb”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.