Na een film nu ook theater met Leidsche Rijn in de hoofdrol

Theaterstuk “De mythe van Leidsche Rijn” wordt van 7 tot en met 10 maart door theatergezelschap ‘De Trans//missie’ gespeeld in het kader van de theatrale kroegentocht het Café Theater Festival Utrecht (CTF). Het is voor het eerst in wat alweer de zestiende editie van het CTF is, dat het festival de gele brug overtrekt om in Leidsche Rijn te spelen. “De Trans//missie” speelt in ‘Most’ aan het Brusselplein in Leidsche Rijn Centrum.

Uit het persbericht dat is uitgegeven door De Trans//missie : “De mythe van Leidsche Rijn is een muziektheatervoorstelling als een toekomstvisioen. Want, lopend door Leidsche Rijn zijn wij getriggerd. Getriggerd om over onze toekomst na te denken. Waar leggen wij later onze wortels? Hier, in deze Vinex-wijk? Of blijven we lekker in de stad hangen? Wie zijn de mensen die er voor kiezen om hier te wonen?”

Na de laatste editie van CTF werden de twee kernleden van ‘De Trans//missie’ , Derk Stenvers en David Schwarz, gevraagd door de organisatie om Café Theater Onderzoeker te worden en te inventariseren welke Utrechtse wijken geïnteresseerd zijn in de komst van het festival. Hierbij viel als eerste hun keuze op Leidsche Rijn omdat het Leidsche Rijn Centrum het nieuwe geografische middelpunt van Utrecht is, waar de bewoners zich betrokken voelen bij hun leefomgeving en in beleving meegroeien met de wijk. “Wij kozen voor Leidsche Rijn omdat we het fascinerend vinden dat er binnen twintig jaar een compleet nieuw stadsdeel uit de grond is gestampt. Een stadscentrum tussen de zandheuvels.” Een theater festival dat tot dit jaar nog voorbehouden leek aan Utrechts’ oude stadshart vindt zijn weg naar Leidsche Rijn dat daarmee zich op cultureel gebied nog nadrukkelijker op de kaart zet.

“De Trans//missie maakt theater vanuit een gedeelde fascinatie voor de toekomst, en de betekenis van ons menszijn daarin.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.