Vandalen-aangehouden-voor-het-vernielen-van-auto's-en-bushokjes_foto_politie
 Het vernielde bushokje t.h.v. korianderstraat | Foto: politie

Drietal vandalen aangehouden voor het vernielen van dertien auto’s en bushokje

Aanhouding
18 februari 2019 12:27  Redactie  34 reacties

Gisteren schreven wij al over een spoor van vernieling in de Kruidenbuurt en Vlinderbuurt. De politie laat nu weten dat de daders zijn aangehouden. Een drietal vernielzuchtige mannen hebben zaterdagavond een spoor van vernieling achtergelaten in Parkwijk. De slooptocht eindigde uiteindelijk met een enkele reis richting het arrestantencomplex in Houten, aldus de politie.

Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur regenden de meldingen dat er een groepje vandalen bezig was met het vernielen van auto’s. Zelfs een bushalte moest het eraan geloven. De politie is daarop met meerdere eenheden de buurt gaan verkennen en troffen de mannen op de door hun zojuist gesloopte bushokje aan. Op aanwijzen van getuigen werd het drietal gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

Pas toen meerdere getuigen zich melde werd de omvang van de vernielingen pas echt duidelijk. In totaal werden er 13 auto’s vernield. In alle gevallen werden de buitenspiegels van geparkeerde auto’s eraf getrapt. Vooral op de route van de Donsvlinder en de Schoenlappervlinder was het raak.

Eén van de verdachten vond het nodig om de politie allerlei ernstige ziekten toe te wensen en hen te beledigen.

De politie laat weten dat actuele wetgeving het mogelijk heeft gemaakt om verdachten van delicten zoals deze een ademanalyse af te nemen. Alle drie bleken flink onder invloed van alcohol.

De daders zijn 25 en 21 (2x) jaar oud en afkomstig uit Utrecht, Zeist en Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie zal een beslissing nemen over afdoening van de feiten. Tot die tijd zit het drietal vast.

Ben je zelf ook slachtoffer geworden en heb je dit nog niet gemeld? Neem dan contact op met de recherche van het bureau De Meern via telefoonnummer 0900-8844.

 

Vandalen-aangehouden-voor-het-vernielen-van-auto's-en-bushokjes2_foto_politie
Foto: politie

Lees ook:
Vandalen slopen meerdere auto’s en een bushokjeAdvertenties:


34 reacties

 1. Jürgen Kamerman

  Ik zou ze pas vrij laten na vergoeding van de schade. Loonbeslag lijkt me ook een goede optie! Wat een stelletje….

  • An Bout van der Stok

   Jürgen Kamerman ja… Zo jong waren ze niet meer en hondsbrutaal. Een cursus heropvoeden in een strafkamp kan misschien nog helpen. Wij wonen er vlakbij en zagen dat een van die gasten de ruiten eruit trapten van het bushokje.

  • Michiel van Voorst

   Ik hoop het ook Jürgen Kamerman maar ik vermoed dat ze gewoon sorry mogen zeggen en dan staan ze weer op straat.

  • An Bout van der Stok

   Danny de Ruiter ja Danny en ook geen pubers meer he 21 en 25 jaar. Een troost ze komen uit Zeist Amsterdam en een uit utrecht.

 2. Cor Willemsen

  Het stadsbestuur heeft in haar onmetelijke wijsheid besloten de openbare verlichting op de Melissekade te verminderen door de lichtspots in het voetpad te doven en te verwijderen. Het is in die omgeving na zonsondergang derhalve nu meer duister dan voorheen en geeft onverlaten dus meer gelegenheid om zich te misdragen. Ik beweer niet, dat deze vernielingen niet waren gebeurd, als die verlichting niet was uitgeschakeld, maar het tegendeel kan ook niet gezegd worden.

 3. Tijd voor die daders om eens in de (buiten) spiegel te kijken

  Mozes kriebel nog is an toe zeg!

 4. Niels Bosch

  En nou niet meer doen hè? We vragen de gemeentereinigingsdienst wel of ze het glas en troep willen opruimen…. En dan maar over de rest maar te zwijgen… niet meer doen hè?

 5. Dimitra Tsiftsis

  En aanhouden, vrij laten en aanhouden en weer vrij etc. etc. Met zulke normen en waarden komt het toch niet meer goed met dat tuig!

 6. Bram Oskam

  Minderjarig en geen bewijs zeker dit ks puur uit verveling en dat de straffen te laag zijn

 7. Rully Rijksen

  En nu al hun spullen afpakken en voor hun ogen plat walsen en hun daarna alles oplaten ruimen en lopend naar gemeente afval plaatst laten brengen + alle schaden betalen die zij aangericht hebben aan anderen.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website