Vandalen-aangehouden-voor-het-vernielen-van-auto's-en-bushokjes_foto_politie

Drietal vandalen aangehouden voor het vernielen van dertien auto’s en bushokje

Gisteren schreven wij al over een spoor van vernieling in de Kruidenbuurt en Vlinderbuurt. De politie laat nu weten dat de daders zijn aangehouden. Een drietal vernielzuchtige mannen hebben zaterdagavond een spoor van vernieling achtergelaten in Parkwijk. De slooptocht eindigde uiteindelijk met een enkele reis richting het arrestantencomplex in Houten, aldus de politie.

Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur regenden de meldingen dat er een groepje vandalen bezig was met het vernielen van auto’s. Zelfs een bushalte moest het eraan geloven. De politie is daarop met meerdere eenheden de buurt gaan verkennen en troffen de mannen op de door hun zojuist gesloopte bushokje aan. Op aanwijzen van getuigen werd het drietal gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau.

Pas toen meerdere getuigen zich melde werd de omvang van de vernielingen pas echt duidelijk. In totaal werden er 13 auto’s vernield. In alle gevallen werden de buitenspiegels van geparkeerde auto’s eraf getrapt. Vooral op de route van de Donsvlinder en de Schoenlappervlinder was het raak.

Eén van de verdachten vond het nodig om de politie allerlei ernstige ziekten toe te wensen en hen te beledigen.

De politie laat weten dat actuele wetgeving het mogelijk heeft gemaakt om verdachten van delicten zoals deze een ademanalyse af te nemen. Alle drie bleken flink onder invloed van alcohol.

De daders zijn 25 en 21 (2x) jaar oud en afkomstig uit Utrecht, Zeist en Amsterdam.

Het Openbaar Ministerie zal een beslissing nemen over afdoening van de feiten. Tot die tijd zit het drietal vast.

Ben je zelf ook slachtoffer geworden en heb je dit nog niet gemeld? Neem dan contact op met de recherche van het bureau De Meern via telefoonnummer 0900-8844.

 

Vandalen-aangehouden-voor-het-vernielen-van-auto's-en-bushokjes2_foto_politie
Foto: politie

Lees ook:
Vandalen slopen meerdere auto’s en een bushokje

34 gedachten over “Drietal vandalen aangehouden voor het vernielen van dertien auto’s en bushokje”

    1. Jürgen Kamerman ja… Zo jong waren ze niet meer en hondsbrutaal. Een cursus heropvoeden in een strafkamp kan misschien nog helpen. Wij wonen er vlakbij en zagen dat een van die gasten de ruiten eruit trapten van het bushokje.

  1. Het stadsbestuur heeft in haar onmetelijke wijsheid besloten de openbare verlichting op de Melissekade te verminderen door de lichtspots in het voetpad te doven en te verwijderen. Het is in die omgeving na zonsondergang derhalve nu meer duister dan voorheen en geeft onverlaten dus meer gelegenheid om zich te misdragen. Ik beweer niet, dat deze vernielingen niet waren gebeurd, als die verlichting niet was uitgeschakeld, maar het tegendeel kan ook niet gezegd worden.

  2. En nou niet meer doen hè? We vragen de gemeentereinigingsdienst wel of ze het glas en troep willen opruimen…. En dan maar over de rest maar te zwijgen… niet meer doen hè?

  3. En nu al hun spullen afpakken en voor hun ogen plat walsen en hun daarna alles oplaten ruimen en lopend naar gemeente afval plaatst laten brengen + alle schaden betalen die zij aangericht hebben aan anderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.