tentoonstelling_foto_Samuel_Zeller
 Foto: Samuel Zeller

Bijzondere expositie in Bibliotheek Vleuterweide 30 maart – 30 juni 2019

20 februari 2019 12:51  Redactie  Reageer

Van 30 maart tot 30 juni zijn in de Bibliotheek Vleuterweide schilderijen te zien van Alok Blondé. Ondanks zijn handicap schildert Alok met acryl-, olieverf en ecoline op papier en doek.

Dwarslaesie

Alok Blondé is geboren in India en opgegroeid in Limburg. Op negentienjarige leeftijd verhuisde hij voor een studie psychologie naar Utrecht. Op een mooie zomerdag in 2010 dook hij in ondiep water, waarbij zijn nek brak en een hoge dwarslaesie kreeg. Sindsdien is een groot gedeelte van zijn lichaam, waaronder zijn armen en handen, verlamd.

Mysterieuze boodschap

Drie handen houden samen een briefje met een onleesbare tekst vast. Kunnen we de mysterieuze boodschap ontcijferen? Een briefje vasthouden is voor ons vanzelfsprekend, maar niet voor Alok. Ondanks zijn beperkte arm- en handfunctie schildert Alok met acryl-, olieverf en ecoline op papier en doek. Hij maakt naast intuïtieve, abstracte, kleurrijke werken ook figuratieve voorstellingen.

Inspiratie

Alok wil mensen met een handicap inspireren om te blijven zoeken naar oplossingen. “Ik wil mensen motiveren om zoveel mogelijk uit hun leven te halen”, zegt hij. De expositie is te zien in de Bibliotheek Vleuterweide. Gratis toegankelijk tijdens openingsuren van 30 maart tot 30 juni.


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website