KOZ-laat-jong-en-oud-samen-zingen-foto_jelmer_de_haas_1

KOZ laat jong en oud samen zingen

Op vrijdag 15 februari vond de tweede editie van Kinderen Ouders Zingen (KOZ) plaats. KOZ is een project van Operamakers. Onder een stralend zonnetje zongen 800 kinderen en (groot)ouders o.a. het lied ‘Je vangt me op’ bij Brede School Het Zand. Wethouder Klein van cultuur en onderwijs was hierbij aanwezig en zong enthousiast mee.

Het lied werd speciaal voor KOZ geschreven i.s.m. Jan Groenteman en Aeham Ahmad. Het thema van dit jaar was vriendschap en het lied werd dan ook in meerdere talen gezongen. De KOZ-band bracht instrumenten en muzikanten uit verschillende windstreken samen. Vier leerlingen droegen hun persoonlijke ‘statement’ voor over wat vriendschap voor hen persoonlijk betekent. Als afsluiter werd het lied Iedereen is van de wereld van Thé Lau gezongen.

Maandag 18 februari waren 300 kinderen en ouders van groep 6, 7 en 8 die aan KOZ hebben deelgenomen te gast bij TivoliVredenburg waar zij samen met kinderen van het voortgezet onderwijs een presentatie gaven – voor het voortgezet onderwijs heeft Operamakers Vocal Statements ontwikkelt, het pendent van KOZ – in totaal waren 1000 kinderen aanwezig en droegen 14 kinderen hun statements over vriendschap voor.

Meedoen met KOZ-koor

Ouders die met hun kinderen willen zingen kunnen meedoen met het KOZ-koor, dat iedere woensdag om 16.15 uur bijeenkomt in de hortus van Brede School Het Zand. Ervaring of talent is niet nodig, enthousiasme des te meer. Deelname is gratis. Het KOZ-koor komt nog bijeen tot en met april. Bij voldoende animo wordt het koor voortgezet.

Kinderen Ouders Zingen is een project van Operamakers dat samen zingen bevordert. Operamakers werkt samen met OBS Het Zand, Montessorischool Arcade, Spelenderwijs, Cultuur19 en bredeschoolcoördinator Hester Bruinsma.

KOZ-laat-jong-en-oud-samen-zingen-foto_jelmer_de_haas_2
Foto: Jelmer de Haas

2 gedachten over “KOZ laat jong en oud samen zingen”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.