wielrenner-foto_Markus_Spiske

Vuelta 2020 gaat door Leidsche Rijn

De 75e editie van de Spaanse grote ronde begint op 21 augustus in Utrecht en er gaat een aanzienlijk deel door Leidsche Rijn. Wethouder Klaas Verschuure gaf aan dat het doel was om de route (23,7 kilometer lang) door de hele stad te laten lopen, en dat is aardig gelukt; de deelnemers beginnen op het Jaarbeursplein en rijden vervolgens door de singels naar Overvecht. Via de Vleutenseweg loopt de route dan door Leidsche Rijn Centrum en Parkwijk waarna de wielrenners terecht komen op de Rijksstraatweg. Ten slotte loopt de route door De Meern en via de Meernbrug terug naar het Jaarbeursplein voor de finish. De binnenstad wordt dus niet echt bereden. De 2e etappe op 22 augustus start in Den Bosch en eindigt Utrecht Science Park.

Hieronder een overzicht van de 1e etappe:

1eEtappe La Vuelta 2020

12 reacties op “Vuelta 2020 gaat door Leidsche Rijn”

  1. Met de tram verkloten ze ons geld maar dit gaat weer een spektakel worden waar ik nu al naar uit kijk. En bereikbaarheid wat maakt het uit elke dag is vleuten en de meern onbereikbaar dus of het nu een tandje erger is maakt niet uit het is voor iets heel erg moois

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.