Deelfietsen_3_foto_hp_van_rietschoten

Deelfietsen. Een mooi initiatief op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn

Voor het personeel van de ruim honderd ondernemingen op bedrijventerrein De Wetering-Haarrijn staan vijftig deelfietsen klaar voor gebruik.

De vijftig deelfietsen staan verdeeld over tien plekken klaar waaronder treinstations Leidsche Rijn en Terwijde. Om het de werknemers van bijvoorbeeld het Antoniusziekenhuis makkelijker te maken van deze treinstations naar het werk te gaan heeft men besloten de fietsen ter beschikking te stellen. Hiervoor is uit de provinciepot geld beschikbaar gemaakt.

Bedrijventerrein ‘De Wetering-Haarrijn’ wordt op die manier sneller bereikbaar. Vanaf het meest dichtbij liggende treinstation is het nog altijd circa vijftien minuten lopen en dat kan nu worden bekort met in ieder geval de helft.

Op het bedrijventerrein zijn tien plaatsen ingericht waar de deelfietsen verkrijgbaar zijn en weer te stallen voor een volgende gebruiker.

De fietsen zijn met behulp van een telefoon app van het slot te krijgen. De app is uiteraard ook voorzien van een navigatiesysteem zodat lang zoeken naar een beschikbare fiets niet nodig is.

Het initiatief van Ecotransferium dat inmiddels over heel Utrecht soortgelijke projecten heeft uitgerold wordt uiteraard van harte ondersteund door de ondernemers op het bedrijventerrein. Ecotransferium maakt zich sterk voor de reductie van CO2 en duurzaamheid. Men streeft tevens vermindering van de kosten voor mobiliteit voor werkgevers en een prettig forensenverkeer na. Ecotransferium werkt voortdurend aan de goede bereikbaarheid van het bedrijventerrein.

Deelfietsen_1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Deelfietsen_2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.