Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn

Stadsbaantunnel twee weken dicht vanaf 16 maart

Van 16 maart tot 31 maart gaat de Stadsbaantunnel dicht om testen uit te voeren die moeten uitwijzen tot welke temperatuur het beton is bestand

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat heeft afgelopen jaar vastgesteld dat er bij vier andere tunnels in het land de kans bestaat dat het gebruikte beton niet brandwerend genoeg is. Daarom is besloten de Stadsbaantunnel te onderwerpen aan de hitte test.

Hiertoe wordt apparatuur tegen het beton aan gezet. Met deze ´oven´ kan worden getest bij welke temperatuur het beton bezwijkt. Ook worden gedurende de twee weken durende afsluiting onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan onder het asfalt en de beveiligingsinstallatie. Omleidingen zullen duidelijk worden aangegeven en er worden verkeersregelaars ingezet om het verkeer te begeleiden.

Ongeveer anderhalf jaar geleden werd al geconstateerd dat er stukken beton in de tunnelbuis af waren gebrokkeld door de inwerking van vocht. Voor dit hersteld kon worden werden de aangetaste tunnelpilaren eerst in krimpfolie gepakt. De hele operatie duurde aanzienlijk langer dan gepland en heeft de gemeente ongeveer drie-en-een-halve ton gekost.

23 gedachten over “Stadsbaantunnel twee weken dicht vanaf 16 maart”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].