kunstenaar_in_huis_jong_vrijstaat
 

De Vrijstaat zoekt jongeren met creatieve dromen

1 maart 2019 09:45  Redactie  Reageer

Muziek, theater, fotografie of beeldende kunst… waar droom jij van? Wil jij je eigen kunstproject realiseren? De Vrijstaat, kunstwerkplaats voor jong Utrecht, kan jou daarbij helpen. Door middel van coaching, werkruimte en (financiële) ondersteuning. Ben jij ouder dan 16 jaar en wil je de volgende stap maken met jouw creatieve idee? Pitch dan vóór 1 april jouw kunstproject en wie weet selecteren wij jou om dit plan op De Vrijstaat uit te voeren!

Daphne de Bruin (artistiek leider van De Vrijstaat): “Met ons programma Kunstenaar in Huis JONG willen wij jongeren stimuleren om hun creatieve ideeën of plannen te realiseren. Soms kun je net dat extra zetje in je rug gebruiken om daadwerkelijk met je idee aan de slag te gaan en kan De Vrijstaat je net die ruimte bieden die je nodig hebt. Wil je nou eindelijk eens die videoclip opnemen voor je band, met je liedjes als singer/songwriter naar buiten treden of een eigen foto expositie inrichten van jouw werk? Wij willen je graag ondersteunen om dit te doen. Het mag een project zijn waar je een paar middagen aan wilt werken maar het kan ook een grotere droom zijn, zoals een CD uitbrengen of een boek schrijven. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om een creatief plan te hebben. De Vrijstaat kan je een inspirerende omgeving bieden om aan de slag te gaan. Wie weet hangt jouw werk deze zomer al in het Gebouw of speel je met je eigen tekst op ons zomerfestival!.”

We kunnen de jonge kunstenaars op verschillende manieren ondersteunen, afhankelijk van hun project en specifieke wensen. Zo kunnen zij de boerderij van De Vrijstaat gebruiken als werkruimte, podium of presentatieplek. We kunnen de jongeren koppelen aan een kunstenaar uit ons directe netwerk die past bij hun specifieke plan en discipline. Of je nou een danser bent of achter de camera staat, wij kunnen altijd een meester-kunstenaar vinden die je kan helpen bij de ontwikkeling van je plan. Ook kunnen we ondersteuning bieden op het gebied van planning, fondsenwerving, communicatie en uitvoering. Tot slot stellen wij een startkapitaal beschikbaar om het project daadwerkelijk te kunnen realiseren.”

Heb je zin om een paar uur per week of juist heel intensief aan jouw kunstproject te werken? Heb je nog net dat laatste beetje hulp nodig of is jouw project nu nog een droom? Het kan allemaal. Mail vóór 1 april jouw idee naar daphne@devrijstaat.nl en vertel in max 1 A4 wat je idee inhoudt, wat je nodig hebt, wanneer je eraan wilt werken en waarom we jou moeten uitkiezen. Liever geen projectplan schrijven? Pitch je idee dan in een vlog van max. 1 minuut. Uit alle inzendingen maken wij een selectie en begeleiden op deze wijze twee of drie jonge kunstenaars in het uitvoeren van hun project.


Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website