Tweetakt muziekvanbeneden

Festival Tweetakt neemt op zondag 14 april Podium Hoge Woerd over

Festival Tweetakt in Utrecht is een jaarlijks kunstenfestival voor iedereen, met theater- en dansvoorstellingen, muziekoptredens, beeldende kunst, interactieve installaties en een beetje stand-upcomedy. Geschikt voor alle leeftijden, van kleuters tot jongeren tot opa en oma. Het festival is van vrijdag 29 maart t/m zondag 14 april te vinden op de Neude, op Fort Ruigenhoek en in diverse Utrechtse theaters. Na 14 april gaat Tweetakt op alle zon- en feestdagen t/m 16 juni door op Fort Ruigenhoek.

In 2019 presenteert Festival Tweetakt voor het derde jaar op rij een programma in Podium Hoge Woerd. Op zondag 14 april neemt Tweetakt Podium Hoge Woerd compleet over, met de theatervoorstelling Muziek van Beneden (5+) en leuke randprogrammering.

Muziek van Beneden (5+) door Het Houten Huis

Tweetakt presenteert op 14 april om 15.00 Muziek van Beneden (5+), gemaakt door Het Houten Huis. Muziektheatergezelschap Het Houten Huis vindt dat ontroering en fantasie geen leeftijdsgrens kennen en maakt voorstellingen die zowel kinderen als volwassenen aanspreken. Muziek van Beneden is een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende livemuziek, voor iedereen die buren heeft! De voorstelling gaat over een straat ver weg van de natuur, waar mensen en andere dieren dicht op elkaar wonen. Ze kennen elkaar en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen, maar zijn ook samen. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van daarnaast is alle dagen ziek, maar heeft écht niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En de hoofdpersonage? Dat is een konijn. Morgen geeft ze een feest.

Randprogramma

Bij deze voorstelling zijn leuke extra’s voor het publiek om te doen. Voor aanvang van de voorstelling wordt de foyer van Podium Hoge Woerd omgetoverd in een ontmoetingsplek. Bezoekers van Festival Tweetakt kunnen hier brieven naar elkaar sturen om elkaar beter te leren kennen. Er is een postloket en een heuse mini-postbode bezorgt de brieven bij de wachtende bezoekers.

Na de voorstelling kunnen kinderen meedoen aan de Tweetakt Theaterworkshop. In een uur leren zij van ervaren theaterdocenten hoe ze zelf toneel kunnen spelen. De workshop start om 16.30 uur.

Meer informatie

Muziek van Beneden begint om 15.00 uur en eindigt om 16.15 uur. De voorstelling is Language No Problem, wat betekent dat deze ook toegankelijk is voor mensen die geen Nederlands begrijpen of spreken. Kaarten voor de voorstelling kunnen via de website van Tweetakt gekocht worden. Volwassenen betalen €16. Kinderen, studenten en mensen met een CJP of U-pas betalen €10.

Meer weten over Festival Tweetakt? Neem een kijkje op de website: www.tweetakt.nl

festival_tweetakt_Muziek-van-Beneden3

festival_tweetakt_Muziek-van-Beneden3

festival_tweetakt_Muziek-van-Beneden3

Tweetakt 2019 flyer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.