Scholen-de-dupe-van-koperdieven

Scholen de dupe van koperdieven

De verbazing was groot toen leerlingen, ouders en personeel donderdagmorgen aankwamen bij Basisschool De Horizon aan de Hendriklaan in Harmelen. Tot hun ontzetting bleken enkel de poten van de koperen haan die het schoolplein siert te zijn blijven staan. Dieven hebben het dier van de poten gezaagd en meegenomen. De haan is ongeveer een meter hoog en nauwelijks te tillen. Het kunstwerk is 55 jaar geleden door de gemeente geschonken en in die tijd al drie keer met de school mee verhuisd. Het markante beeld is mascotte van de school en wordt door de medewerkers, ouders en leerlingen zeer gemist.

Eerder al was naastgelegen Basisschool De Fontein slachtoffer van een dergelijke roof. Twee weken geleden werden daar eveneens koperen kunstwerken weggehaald. De knikkerende kinderen van De Fontein zijn het slachtoffer geworden van niets ontziende koperdieven. In het scholencluster waar De Horizon en De Fontein deel van uitmaken is ook De Notenbalk gevestigd die eveneens enkele koperen kunstwerken op het terrein heeft staan. De gemeente heeft laten weten zorg te dragen voor gepaste maatregelen om te voorkomen dat de dieven ook hier hun slag slaan.
De koperen beelden bij de drie scholen zijn geschonken door de gemeente en werden stevig in de grond verankerd op betonnen sokkels. Tegen zagen en slijptollen zijn ze echter niet bestand en wat rest in het geval van de haan bij De Horizon is enkel een paar koperen poten.

5 gedachten over “Scholen de dupe van koperdieven”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven