Winkelcentrum VleuterweideV

Bouwplannen Centrum Vleuterweide 2019

In 2019 is de gemeente van plan te werken aan een viertal blokken in het centrum van Vleuterweide aan te leggen, evenals nieuwe woningen in De Erven. Ook zullen andere werkzaamheden plaatsvinden.

Centrum Vleuterweide en De Erven
– Voor Blok 3 (Hof van Vleuten) zullen 44 nieuwe woningen gebouwd worden. (Oplevering in april/mei 2019).
– Voor Blok 5 (De President) zullen 10 nieuwe appartementen gebouwd worden in de vorm van een toren. (Bouw is al gestart).
– Blok 8 (Westpoint) zal er 30 nieuwe appartementen bij krijgen. Daartegenover zal Blok 9 gebouwd worden in de vorm van 12 waterwoningen. (Oplevering beide blokken midden 2019).
– In De Erven zullen er 16 eengezinswoningen bijkomen in Pracht, Vleuten (oplevering midden/eind 2019), alsmede 5 vrije kavels (oplevering 2019/2020).

Andere verbouwingen
Daarnaast zal de bestaande steiger worden uitgebreid, en wordt er meer groen in het centrum aangelegd waarvoor de plannen met de buurt worden besproken in de tweede helft van 2019. Ook wordt het schoolgebouw De Weide Wereld verbouwd, waarvoor een tijdelijke basisschool beschikbaar komt.

Het centrum blijft overigens goed beschikbaar tijdens de verbouwingen, hoewel verkeer van blokken 8 en 9 wel voor overlast kan zorgen op de Vossenburcht. Bouwverkeer zal via de Landschapsbaan op de bouwplaats komen.

Bekijk hier de gemeentepagina voor de bouwplannen.

Werkzaamheden Vleuterweide
Afbeelding: Gemeente Utrecht

5 reacties op “Bouwplannen Centrum Vleuterweide 2019”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.