NLdoet-vrijwilligers-dag-in-het-Maximapark
 Foto: krystlewoods.nl

Fotoreportage: NLdoet vrijwilligers dag in het Máximapark

17 maart 2019 16:16  Redactie  2 reacties

Wie zaterdagochtend naar de lucht keek en vervolgens de weervoorspellers raadpleegde kon niet ander dan concluderen dat het een natte ochtend worden zou. Desondanks gaven circa vijftig vrijwilligers gehoor aan de oproep van De Vrienden van het Máximapark om op de vrijwilligersdag van het Oranjefonds de handen uit de mouwen te komen steken. Vele handen maken licht werk en dat werd in het park maar weer eens bevestigd. Er waren diverse klussen voorbereid die geklaard moesten worden en die zijn met groot enthousiasme te lijf gegaan.

De twee ringslangenhopen die in het Máximapark zijn aangelegd moesten worden ververst en op die manier werd een inkijkje gegeven in het nestgedrag van de ringslang. Jammer genoeg heeft het aanbieden van de prachtige broedplaatsen nog niet geleid tot enig slangegebroed, maar is wel gebleken dat enkele knaagdiertjes met graagte hun intrek genomen hebben in de voor de ringslangen opgeworpen nesten. Misschien dat dit jaar de ringslangen de hopen weten te vinden en succesvol er broeden zoals inmiddels in het natuurgebied bij Houten is gelukt.

Tevens werd tijdens NL-Doet flink gewerkt aan het te lijf gaan van onkruid en werden de jongere vrijwilligers bezig gehouden met het timmeren van vogelhuisjes. Dat het gehamer in de Werkschuur niet van de lucht was kunnen de dames die de lunch hebben verzorgd onderschrijven. Tegen de klok van twaalf werd het geklop en getik even gestaakt toen de luch op tafel kwam. Weer waren het Ellen Smorenburg en Willeke Mocking die de gasten tot in de puntjes hebben verzorgd en vele boterhammen hebben gesmeerd van hofleverancier Bakker Akkermans uit Vleuten. De soep viel in de smaak en na goed lunchen is het verzadigd weer aan het werk.

Alles bij elkaar heeft het Máximapark weer een rigoreuze gedaante verwisseling ondergaan al is het alleen maar door de aanleg van een pad van houtsnippers onder de hoge brug over de Lelievijver. Het geplande storten van de allereerste betonnen barbecuetegel viel helaas in het water, maar vrijwilligers van De Vrienden van het Máximapark zullen daar op korte termijn mee aan de slag gaan.

Het afsluitende drankje was meer dan verdiend en al met al kan worden teruggekeken op een geslaagde NL-Doet dag. Zeker dank aan alle deelnemers, maar ook aan de voorzitter van De Vrienden, Johan de Boer voor zijn heldere uiteenzetting onder de naam “Máximapark voor beginners.” Bijzondere dank gaat uit naar de buitenlandse gasten van de Rotary-club en de scouts die zich hebben laten zien als harde werkers en doorzetters. Ellen en Willeke hartelijk dank voor de smakelijke lunch!Advertenties:


2 reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website