Fysieke-Zelfredzaamheid-voor-ouderen

Hoe zelfredzaam bent u?

Studenten en onderzoekers van de Hogeschool Utrecht onderzoeken welke kenmerken en vaardigheden iemand nodig heeft om zelfstandig te kunnen blijven wonen in de toekomst. Een belangrijk deel van iemands fysieke zelfredzaamheid wordt bepaald door zijn of haar lichamelijke conditie, bijvoorbeeld uithoudingsvermogen, balans of spierkracht. Maar ook andere dingen spelen een rol. Het blijkt bijvoorbeeld dat iemand die zich moeilijk kan aanpassen aan nieuwe situaties meer moeite heeft om zelfredzaam te blijven dan iemand die zich makkelijk aanpast. Daarom zal de meting van fysieke zelfredzaamheid bestaan uit zowel lichamelijke testen als uit een aantal vragenlijsten.

Door nu de fysieke zelfredzaamheid van een grote groep ouderen in kaart te brengen, hopen we dat in de toekomst meer mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Wilt u bijdragen aan dit mooie streven en daarbij ook inzicht krijgen in úw fysieke zelfredzaamheid? Dat kan! Iedereen van 65 jaar en ouder is van harte welkom. Alles bij elkaar bent u hier ongeveer een uur mee bezig.

Meer informatie is te vinden op de Facebook Pagina

Informatie
Donderdag 21 maart van 12:00 – 18.00 uur bij ‘De Zandweg’ (Zandweg 148, De Meern)
Vrijdag 22 maart van 13:00 – 18.00 uur bij Buurtcentrum De Schakel (schoolstraat 11, Vleuten)

1 gedachte over “Hoe zelfredzaam bent u?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven