koen_visser_van_hov_foto_cultuur19

Interview: Koen Visser van HOV “In een groot orkest muziek maken is echt heel gaaf”

Op zaterdag 23 maart organiseren Harmonieorkest Vleuten en Cultuur19 in samenwerking met Dutch Percussion Community een bijzonder dubbelconcert in de CultuurCampus. Op het programma staan het slagwerkensemble Rhythms On The Move (DPC) en jeugdorkest HOV-C.

Klarinettist Koen Visser (12) uit Vleuten speelt mee.

Hoe ben je bij het Harmonieorkest Vleuten gekomen?
Het HOV heeft Muziek is de Basis, een project waarmee ze langs scholen gaan. Ik kon verschillende instrumenten uitproberen, zoals dwarsfluit en saxofoon. De klarinet heb ik uiteindelijk gekozen, want dat lukte meteen. Ik ben toen begonnen bij het HOV-E en inmiddels doorgestroomd naar HOV-C.

Is het leuk om na een tijdje weer door te stromen?
Het is leuk, omdat je in een hoger orkest moeilijkere stukken kan spelen en omdat de bezetting groter is. En je bent met zijn allen natuurlijk veel luider. Het is natuurlijk wel wijs, om in een echt groot orkest mooie muziek te maken. Dat vind ik wel echt gaaf.

Moet je daar veel voor oefenen?
Ik probeer vanwege het concert elke dag een kwartier te oefenen. Je kunt veel beter elke dag kort oefenen, dan een keer per week twee uur. Je onthoudt het beter en je lippen worden sterker. Ik oefen wel extra nu, want voor het concert moet het natuurlijk goed komen.

Hebben jullie ook nog een beetje lol?
Er worden continu grappen gemaakt en tijdens concerten loopt het altijd net een beetje anders. Maar dan verzinnen we wel weer iets waardoor het weer opgelost wordt. Het is gewoon heel gezellig altijd. Ik deed eerst ook nog mee met het D-orkest en daar zitten nog twee van mijn klasgenoten bij, dus ook op school kan ik er over kletsen.

Wat kunnen we zondag verwachten?
We spelen onder andere The Soldier and the Princess. Dat is een leuk stuk, een beetje romantisch, daarna heldhaftig en dan eindigt het een beetje triest. Het wordt een heel gevarieerd programma, want we gaan heel diverse stukken spelen. Zowel popmuziek als rustigere muziek komen voorbij. We spelen ook een paar stukken samen met het slagwerkensemble, dus het wordt sowieso bijzonder.

2 gedachten over “Interview: Koen Visser van HOV “In een groot orkest muziek maken is echt heel gaaf””

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].