mogelijk_terroristische_aanslag_op_tram_utrecht_5_foto_112mediautrecht
 Foto: 112MediaUtrecht

Mogelijk toch aanslag met terroristisch motief

19 maart 2019 14:18  Redactie  13 reacties

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt er ernstige rekening mee dat de schietpartij bij het 24 Oktoberplein toch een terroristisch motief heeft. Er zou namelijk geen enkele relatie gevonden zijn tussen de hoofdverdachte en de slachtoffers. Bovendien trof men in de vluchtauto een briefje aan wat aanleiding geeft om te denken dat het hier toch om terrorisme gaat. Andere motieven zijn nog niet uitgesloten en worden ook onderzocht.

Slachtoffers

Bij het schietincident werden drie mensen gedood en raakte drie mensen zwaar gewond. Vier anderen raakten lichtgewond. Een 19-jarige vrouw uit Vianen, een man van 28 uit Utrecht en een 49-jarige uit Leidsche Rijn overleefden het niet. Een 20-jarige vrouw uit Utrecht, een 21-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 74-jarige man uit De Meern raakten zwaar gewond.

Dodelijk slachtoffer kwam uit Leidsche Rijn
Eén van de drie dodelijke slachtoffers komt uit Terwijde (Leidsche Rijn). Het gaat om de 49 jarige Rinke Terpstra. Hij is vader van drie kinderen en voetbaltrainer bij voetbalvereniging Desto. Rinke werkte bij Prorail waar vandaag de vlag halfstok hangt.

Zwaargewonde komt uit De Meern
Onder de zwaargewonden behoort een 74-jarige man uit De Meern.

Verdachten

De 37-jarige Gökemen T. uit Utrecht zit vast en is hoofdverdachte in de zaak. Bij zijn aanhouding in een woning aan de Oudenoord heeft men een vuurwapen aangetroffen.

Naast Gökemen T. zijn er nog twee andere verdachten aangehouden. Het gaat om zijn twee broers van 23 en 27 jaar oud. Van deze mannen onderzoekt de politie of zij mogelijk betrokken zijn bij het schietincident. Alle drie de verdachten zitten nog vast.

Samenwerkende kerken

De samenwerkende kerken in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern zullen we vandaag van 16:00 to 20:00 uur de Mariakerk (pastoor Boelenslaan 11, De Meern) openstellen om gelegenheid te geven voor gebed, een kaarsje aan te steken en stil te staan bij de vreselijke gebeurtenis van gisteren.


Advertentie:


Advertenties:

13 reacties

 1. Ruud Witteveen

  Wat is de toegevoegde waarde of het wel/niet terroristisch was?
  Het zal de 3 overledenen helaas niet terug brengen😢
  Begint nu hoog RTL Boulevard gehalte te krijgen🤮

  • Pim Kaal

   Ruud Witteveen, ik ben het helemaal met je eens dat het voor de slachtoffers niks uitmaakt. Het maakt wél uit voor de verdere polarisering van de samenleving vermoed ik.

 2. Alexia Nilas

  Beste straf in mijn ogen is hem hier berechten, en niet hier maar in Turkije zijn straf laten uitzitten. Hier is het te soft voor hem. En dan mag hij eerst nog zijn vader in Turkije onder ogen komen. Die zal hem ook nog eens flink onder handen nemen. Vuile schoft

 3. Mischa Vreijsen

  Wat die jongeman deed is onvergetelijk maar zijn gedachtegang zou ik toch willen weten, want het is nu onbegrijpelijk waarom hij tot deze daad is gekomen. Speculeren is makkelijk maar zo’n man aanhoren is moeilijk…

 4. Arif Bilgic

  Terroristische aanval met een handwapen, in een tram, volgens getuigen gericht op 1 persoon en mensen die deze persoon wouden helpen. Of dit is de domste terrorist ooit, of dit is de domste nieuwsbericht ooit…

 5. Rini Kleijn

  Zou fijn zijn om eens op te houden met speculeren! Plaats een bericht als alles zeker is! Bah! Laten we onze gedachten richten op nabestaanden en slachtoffers!


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website