Bar Iberico

Blog: 3x gerechten in LRC die je wilt proeven!

Tastings (oftewel: proeverijen) zijn HOT en dat snappen ze in Leidsche Rijn Centrum helemaal, want ook ik kan er geen genoeg van krijgen. In mijn vorige blog schreef ik al over Happy Tasting LRC, het foodarrangement op zaterdag 23 maart waar je bij verschillende restaurants in Leidsche Rijn Centrum een heerlijk gerecht kunt proeven. Ik mocht een voorproefje nemen en heb mijn favoriete gerechten voor je op een rij gezet! Lees je verder?

1. Tapas bij Bar Iberico

Ik heb een zwak voor sfeervolle tapastentjes die je het warme Spaanse gevoel geven. Bar Iberico is voor mij zo een plek waar je je even in Spanje waant. Helemaal als het buiten weer eens 20+ graden is en je aan het Brusselplein een glas Sangria drinkt. Een stukje Spanje in het hart van Leidsche Rijn. Ik kan niet wachten! Ik was dan ook blij verrast dat er een paar mooie tapasgerechten op de menukaart staan voor aanstaande zaterdag tijdens Happy Tasting LRC.
Chef David Miralles van Bar Iberico maakte voor mij drie gerechten klaar. Ik mocht proeven van de Pincho de cordero. Mmm.. lekker mals lamspiesje met Arabische kruidenmarinade van gerookte paprika en komijn met couscous. Daarna volgde dit typisch Spaanse tapashapje: dadels met krokant gebakken bacon en piquillo paprika saus. Lekker voor bij de borrel. Ook aan de vegetariërs is gedacht: de gefrituurde aubergine & courgette met honing is zalig!
Goed om te weten is dat de tastings bij Bar Iberico inclusief een glas huiswijn (wit of rood) wordt aangeboden.

Foto: Joyce Pherai

2. Halve kip bij Alan & Pim’s

Wist je dat Alan & Pim’s recent gekozen is tot het leukste restaurant van Leidsche Rijn? Het blijft ook nog even spannend, want op 15 april wordt bekend gemaakt of zij zich ook het leukste restaurant van Nederland mogen noemen. In ieder geval wil ik de eigenaren Bas en zijn vrouw Barbara van harte feliciteren. Duimen jullie mee voor ze?
Voor de mensen die het nog niet wisten: Alan & Pim’s staat ook voor belachelijk lekkere kip. Halve kip van ’t spit waarbij je kunt kiezen uit vijf verschillende smaken. Ik denk dat Provençaals en Thai mijn twee favorieten zijn. Of toch Bitter Sweet BBQ? Alhoewel Chimichurri en Naturel ook wel… Enfin, ik ben er nog niet over uit. Het staat in elk geval op het Happy Tasting menu en ervaar het vooral zelf.

Foto: Joyce Pherai

3. Bram’s Gourmet Frites

Bram’s Gourmet Frites, het culinaire broertje van de Rotterdamse Bram Ladage, ontwikkelde samen met chefkok Herman den Blijker vijf soorten stoof toppings. Hierdoor veranderde de frites voorgoed van een snelle hap naar een hippe ‘sterren’ maaltijd. De heerlijk verse frites worden op ambachtelijke wijze gesneden. Er staan inmiddels vijf soorten stoof op de menukaart: pulled pork bbq, captain’s beef, asian chicken stew en veggie truffle mushroom. Heb je ze nog niet allemaal? Tijdens Happy Tasting kan je kiezen uit 3 stoofs met een drankje.

Foto: Joyce Pherai

Wijn tappen

Tijdens het Tastingevent kan je niet alleen heerlijk eten maar ook drinken. Zelf je wijn tappen en proeven van de beste wijnen uit alle windstreken bij Winebar Most. Ik blijf het een bijzonder concept vinden. Helemaal leuk dat het gewoon in Leidsche Rijn is. Je kan je zaterdag laten verrassen door te kiezen uit verschillende wijnen in combinatie met een surprise gerecht.

Foto: Joyce Pherai

Ik kon helaas niet bij alle deelnemende horeca langs. Was het maar zo’n feest 🙂 Daarom is bovenstaande slechts een greep van de heerlijke gerechten en dranken die je aanstaande zaterdag tussen 12.00 en 21.00 uur tijdens Happy Tasting LRC kunt proeven. Wil je weten welke partijen nog meer deelnemen? Lees dan hier mijn vorige blog waarin ook de speciale menukaart vermeld staat.

Foto: Joyce Pherai

Mocht je nog niet een Happy Tasting in jouw bezit hebben? Je kunt het nog kopen bij Bram’s Gourmet Frites, Brusselplein 13, Leidsche Rijn Centrum.

Happy Tasting allemaal!:-)

JoycePherai

Joyce Pherai

Over Joyce

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].