Vikingrijn-herneemt-haar-loop_foto_hp_van_rietschoten
 Foto: Hans Peter van Rietschoten

Vikingrijn herneemt haar loop

22 maart 2019 09:59  Redactie  Reageer

Door het blootleggen van twee middeleeuwse schepen tijdens eerdere graafwerkzaamheden van de Vikingrijn zijn de verwachtingen nu ook hooggespannen. Circa tien jaar na de vondst die leidde tot euforie bij de geschiedkundigen kan het zomaar zijn dat er meer archeologische schatten worden blootgelegd. Er is inmiddels al een deel van een middeleeuws schip gevonden in het stuk van de oorspronkelijke rivierbedding waar nu het water weer moet gaan stromen. 

De Vikingrijn wordt weer in oude luister hersteld, maar daarvoor is heel wat graafwerk nodig. Dat er een compleet schip uit de bodem zal komen is niet waarschijnlijk, maar zeker is dat er resten van vaartuigen onder de klei schuilgaan. De van oorsprong vier kilometer lange Vikingrijn is deels al hersteld bij de aanleg van het Máximapark en nu wordt dus het laatste deel vlakbij de Huis te Vleutenbaan gegraven.

De werkzaamheden zullen nog enkele maanden in beslag nemen. Volgens planning zal het project medio juni, begin juli worden afgerond.

Vikingrijn-herneemt-haar-loop2_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Advertentie:


Advertenties:

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website