Barbecuveld-in-het-Maximapark_2_foto_hp_van_rietschoten

Binnenkort een barbecue veld in het Máximapark

Zodra het weer het toe laat worden de barbecues weer aangesleept om in de tuin of de vrije natuur te gaan genieten van een goed stuk vlees, vis, een smakelijke gegrilde paprika of ander groentegerecht. Om gerechten op de barbecue te bereiden zijn de mogelijkheden onuitputtelijk, dat maakt het ook tot een van de favoriete maaltijden die we kennen.

Barbecuveld-in-het-Maximapark_3_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Geregeld trekt men er op uit om in een natuurlijke omgeving neer te strijken en met elkaar om de barbecue heen te genieten van alle mee gebrachte etenswaren. Binnenkort is het Máximapark zeer goed voorbereidt op deze groep recreanten. Een speciaal daartoe ingericht barbecueveld moet voorkomen dat er door het hele park heen vuurplaatsen worden aangelegd. Zelfs op de schaaktafels nabij de Japanse tuin heeft men in het recente verleden gemeend te kunnen bakken en braden, met onuitwisbare schade tot gevolg. Mede om dit soort wandaden te voorkomen worden unieke betonnen barbecuetegels gelegd op een grasveld met uitzicht op het water van de Vikingrijn en de Japanse tuin.

Barbecuveld-in-het-Maximapark_1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

De locatie is volkomen ingericht voor de komst van de keukenprinsen en -prinsessen en de verwachting is dan ook dat er met de tegels wordt voorzien in een behoefte. Met de tijd zullen misschien op meer locaties in het park dergelijke barbecueplaatsen worden ingericht. Vrijwilligers van De Vrienden van het Máximapark zijn gefaseerd bezig de tegels ter plaatse te maken door beton te gieten in een mal van een vierkante meter. De mal weegt circa vijftig kilo en met het beton erin zal het gevaarte ruim tweehonderd kilo wegen. De mal moet met mankracht worden gekeerd als het beton hard genoeg is. De tegel die zo is ontstaan wordt in een uitgestoken gat gelegd zodat deze redelijk gelijk met het gazon komt te liggen. Zodoende vormen ze geen obstakel voor de grasmaaimachines.

Op de tegels staat het kenmerkende beeldmerk van het Máximapark dat ook ‘Het Lint’ siert. Laat de warme dagen maar komen. Het barbecueveld in het park is er binnenkort klaar voor.

Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.