voormalig_informatie_centrum_leidsche_rijn2_foto_hp_van_rietschoten

Nieuw bestemmingsplan aan Dirck Hoetweg zorgt voor commotie

Waar nu nog een sportschool en een kinderopvang zijn gevestigd zal ruimte worden vrijgemaakt voor circa vijftig woningen. Hiermee heeft het Utrechts stadsbestuur ingestemd. In het plan zoals het nu ter tafel ligt is voorzien in ruimte voor de kinderopvang en de sportschool, zodat deze in de wijk hun activiteiten met de tijd kunnen voortzetten.

De locatie was destijds enkel bedoeld voor cultureel-maatschappelijke doeleinden dus zal het oorspronkelijke bestemmingsplan moeten worden gewijzigd. De eigenaar van het pand dat zal moeten wijken voor de nieuwbouw, heeft zelf contact met de gemeente gezocht en dat resulteert nu dus in de herziening van het gebied.


Advertentie:

Bij de herintrichting van het gebied zal terdege rekening moeten worden gehouden met een flink toenemende verkeersdrukte. Verwacht wordt dat het verkeer over de Jan Wolkerssingel zal komen te rijden. Om- en aanwonenden zijn een petitie gestart om alsnog de gemeente te dwingen naar hun stem te luisteren. Wat meespeelt is ook het gezichtbepalende karakter van de wijk en de ‘horizonvervuiling’ doordat bewoners van de bestaande bebouwing het zicht op het water wel eens zullen kunnen verliezen. Er zullen naar verwachting ongeveer tien sociale huursector woningen worden gebouwd.

Wanneer de bouw van start gaat is nog niet bekend. Wel zijn de plannen voor de herinrichting van het gebied door de gemeente inmiddels goedgekeurd.

Lees ook:
Voormalig Informatiecentrum Leidsche Rijn maakt plaats voor woningen

19 reacties op “Nieuw bestemmingsplan aan Dirck Hoetweg zorgt voor commotie”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.