Tirza-en-Morris-spelen-in-Minoes

Interview met Tirza en Morris van voorstelling ‘Minoes’

In het weekend van 6 en 7 april spelen de jonge acteurs van Sesar toneel drie voorstellingen in Theater CultuurCampus in Vleuterweide. Tirza en Morris spelen in ‘Minoes’, een sprookjesachtig verhaal naar het boek van Annie M.G. Schmidt. Ze vertellen over de voorstelling en over wat toneelspelen voor hen betekent.

Zijn jullie zenuwachtig voor het optreden dit weekend?
Morris: ‘Ja, het komt nu heel dichtbij. Het is spannend om voor al die mensen te spelen. Gelukkig weet ik van de vorige keer dat na een paar minuten de zenuwen wegzakken. Tirza: ‘dat heb ik ook! Maar ik heb ook een keer gehad dat iemand uit het publiek keihard mijn naam riep. Daar mag je dan dus niet op reageren. Morris: ‘Je kan ook echt de gezichten zien van familie en vrienden. Dan moet ik mezelf dwingen een andere kant op te kijken.’

Waarom zijn jullie toneel gaan spelen?
Tirza: ‘Mijn broer speelt ook toneel en ik heb zijn voorstelling gezien en dacht ‘dat wil ik ook!’ Morris vult aan: ‘Ik heb het altijd leuk gevonden om allerlei typetjes te spelen. In dit toneelstuk speel ik iemand die veel emoties heeft. Dan weer ben ik blij, dan weer boos en dan verdrietig. Dat is gaaf. Soms bén ik het ook gewoon. Dan voel ik me heel boos. Dan vergeet ik bijna dat ik het speel! Maar als het klaar is, is het weg hoor!’

Gaat alles goed bij de repetities?
Tirza: ‘ik heb veel tekst. En veel zinnen lijken ook op elkaar. Dat is wel stampen. Bij toneelspelen moet je ook allerlei dingen tegelijk doen: tekst zeggen, naar een bepaalde plek lopen en dan bijvoorbeeld verbaasd kijken. Dat is best moeilijk. Morris: ‘we gaan ervanuit dat het allemaal goed gaat en dat het publiek enthousiast is.’

Minoes is op zondag 7 april in theater CultuurCampus in Vleuterweide. Kaartjes bestellen kan via www.sesartoneel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.