windmolens

Plaatsing van maximaal 11 windmolens in de regio

Tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein, in de polders Rijnenburg en Reijerscop mogen maximaal elf windmolens en ruim 225 hectare aan velden met zonnepanelen komen heeft wethouder van Hooijdonk laten weten. Volgens het door haar gelanceerde voorstel komen de stille windmolens op voldoende afstand van de bebouwing te liggen zodat daar geen overlast zal ontstaan. De stroom die het energiepark opwekt zal ruim 95.000 huishouden van elektriciteit kunnen voorzien is de voorspelling.

De zonnepanelen en windmolens zullen geplaatst worden voor de duur van tenminste vijftien jaar, aangezien er voor die periode nog geen bouwplannen bekend zijn voor deze locatie. Er bestaat al jarenlang een discussie over het opwekken van duurzame energie in de weilanden net buiten Utrecht.

In het plan is ook de herbestemming van beoogd recreatiegebied Nedereindse Plas opgenomen. Beoogd recreatiegebied, want kort voor de opening bleek het gebied ontoelaatbaar vervuild te zijn met ondermeer radioactief ziekenhuisafval en andere onbekende chemische stoffen. Deze stoffen kunnen zich vermengen met water en zijn dus niet afdoende te verwijderen. Het water van de plas zal tot in lengte van dagen verontreinigd zijn, maar voor de ontwikkelaars van het energiepark is het misschien een uitgelezen mogelijkheid gebruik te maken van de vrije ruimte van de plas.

De gemeenteraad heeft het voorstel van wethouder van Hooijdonk nog in beraad.

27 gedachten over “Plaatsing van maximaal 11 windmolens in de regio”

 1. “Volgens het door haar gelanceerde voorstel komen de stille windmolens op voldoende afstand van de bebouwing te liggen zodat daar geen overlast zal ontstaan”
  Helaas is inmiddels gebleken dat Lot niet zo goed kan rekenen…..

 2. Er zal ERGENS iets moeten gebeuren om het “groene gedachtegoed” in de praktijk te brengen.
  Nergens staan er mensen te juichen als het in hun “achtertuin” is -> deal with it.

  1. Claudia Holterman Boerstoel Het punt is dat u, en velen met u, toch gebruik willen maken van energie. Tenzij we met zijn allen bijvoorbeeld de was weer met de hand willen doen en ons huis weer met kaarsen willen verlichten zal er toch iets moeten gebeuren.

  2. Jessica Meeuwis eens ik heb een veel beter idee. Wij hebben weer veel geld extra over als regering dankzij goede beleid regering. Als ze van dat overschot alle Nederlanders nou gratis zonnepanelen geven heb ie win win. En de burger blij en je haalt je doelstelling👍

 3. Nee,we spreken af ,iedereen wasdroger wasmachine,airco,vriezers e.d. de deur uit gooien. En geen gezeur meer over landschap vervuiling. Of die oude karkassen met of zonder wieken zo fraai waren!! En alle dichtgemetselde tuinen.

 4. Jammer dat er maar elf passen in dit hele gebied.
  Maar gelukkig is er helemaal geen milieu problematiek, noch is er enige kooldioxide uitstoot met de huidige conventionele energieproductie. De geruchten zijn maar een mythe.
  Klimaatveranderingen? Slechts een paranoïde obsessie! Smeltend ijs en een rijzende zeespiegel? Hou op!
  En ik ben ook nooit sarcastisch! Nee, dat zou mijn machteloosheid onthullen.

  Wat ik zo heerlijk vind van al die geweldige Nederlandse burgers (en wat mij gelijk weer gerustgesteld), is dat deze onzelfzuchtige medebewoners het helemaal niet erg vinden om hun belastingbijdragen te verdriedubbelen! Kunnen we de nodige dijk verhogingen mee bekostigen.

  Elf? Misschien moet ik blij zijn met een dood vogeltje. Wat heeft dit beestje toch heerlijk kunnen vliegen…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.