schaap-schapen

Vier tweede paasdag het Schaapscheerdersfeest op Steede Hoge Woerd

Ben je benieuwd hoe warm een schaap het heeft in zijn wintervacht? Hoog tijd dat ze hun jas weer uittrekken. Bekijk hoe snel en behendig onze scheerder de schapen van hun dikke vacht verlost. Na het scheren zijn ze klaar voor de zomer! Samen met Inge van Studio Namenia en Gregor van Men At Wool zijn er verschillende demonstraties met wol, waarbij je ook zelf aan de slag kan.

Wol met een verhaal

Lisette Verkerk is gefascineerd door de traditionele levenswijze van de Quecha, hoog in de Peruaanse Andes. Van de wol van hun alpaca’s weven ze prachtig gekleurde kledingstukken met complexe patronen. Beleef het mee in schitterende foto’s en inspirerende teksten.

Plantenruilmarkt

Bij de Plantenruilmarkt ben je van harte welkom met je eigen kamerplant, zaden of moestuinplant. Neem de stekjes mee in een pot, voorzien van naam, en ruil deze met iemand anders. Wie weet ga je naar huis met een prachtige nieuwe collectie.Het Schaapscheerdersfeest vindt plaats op maandag 22 april tussen 13.00 en 17.00 uur op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.