Bouwplaats-RONDUIT-foto_hp_van_rietschoten

Duizend nieuwe woningen in Leeuwesteyn

Duizend woningen, een school en Buitenschoolse opvang, dat is in een notendop wat Leeuwesteyn te bieden heeft. De wijk ligt aan het Amsterdam-Rijnkanaal tussen de Daphne Schippersbrug en de Gele Brug, nabij Douwe Egberts waar het tegenwoordig prima toeven is, ook al zit je niet in de koffiebonenbranche.

Uitzicht-kanaalzijde-RONDUIT-foto_hp_van_rietschoten
Uitzicht kanaalzijde | Foto H.P. van Rietschoten

De ligging is uniek, meters onder het straatniveau van andere bebouwing in de buurt, die dan ook hoog boven Leeuwesteyn uittorent. In het midden van deze, voorlopig laatste grootschalige bouwput van Leidsche Rijn ligt RONDUIT, een complex met 32 herenhuizen en 8 appartementen. De woningen zijn rond een hof gegroepeerd en mede langs deze binnentuin te bereiken.

Bouwbord-RONDUIT-foto_hp_van_rietschoten
Bouwbord RONDUIT | Foto H.P. van Rietschoten

Doordat het geheel is uitgevoerd in diverse kleuren en materialen is een ‘gevarieerde samenhang’ ontstaan aldus de ontwerper. In de hof zijn in het plan enkele recreatiemogelijkheden opgenomen. Zo zal er onder andere worden voorzien in een speelse waterloop.

Komend over de Daphne Schippersbrug kijk je neer op Leeuwesteyn zonder er neerbuigend over te hoeven doen. De duurzame wijk ligt weliswaar op kanaalniveau, maar verheft zich door de architectuur boven menig andere wijk in Leidsche Rijn, waar straat na straat van diversiteit nauwelijks sprake is. Op een steenworp afstand van het Leidsche Rijn Centrum met al haar voorzieningen, ligt de wijk met enkel het Amsterdam-Rijnkanaal als overbrugbare grens tussen oud en nieuw Utrecht.

Ronduit Utrecht bestaat uit 32 royale herenhuizen en 8 appartementen. De duurzame woningen zijn flexibel en gevarieerd. Met het annex-concept worden wonen, werken en zorgen moeiteloos onder één dak samengebracht. Het hoogteverschil is benut voor een half verdiepte garage met bergingen en parkeerplaatsen.

Aan de binnenzijde ontstaat een groene oase. Daaraan liggen de royale privétuinen en terrassen. Vier afsluitbare poorten bieden toegang tot de hof. Iedere woning krijgt daaraan een prettige tweede entree.

Ronduit Utrecht bestaat uit 32 royale herenhuizen en 8 appartementen. De duurzame woningen zijn flexibel en gevarieerd. Met het annex-concept worden wonen, werken en zorgen moeiteloos onder één dak samengebracht. Het hoogteverschil is benut voor een half verdiepte garage met bergingen en parkeerplaatsen.

Aan de binnenzijde ontstaat een groene oase. Daaraan liggen de royale privétuinen en terrassen. Vier afsluitbare poorten bieden toe

Bouwplaats-RONDUIT-foto_hp_van_rietschoten
Bouwplaats RONDUIT | Foto H.P. van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.