Desiree-Majoor-directeur-Theater-Kikker-en-Podium-Hoge-Woerd

Désirée Majoor nieuwe directeur theater kikker en podium hoge woerd

Het bestuur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd maakt bekend dat Désirée Majoor per 1 september 2019 Harm Lambers opvolgt als directeur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd. Désirée Majoor, momenteel vice voorzitter College van Bestuur Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), verlaat HKU na een bestuursperiode van zeven jaar. Eerder (2001- 2007) stond zij bij HKU aan het hoofd van de theaterschool.

Aukje Haan, voorzitter van het bestuur van Theater Kikker en Podium Hoge Woerd: “Het bestuur is verheugd met de aanstelling van Désirée Majoor. Zij is een zeer ervaren bestuurder en directeur, in zowel de onderwijs- als theatersector, met een goed oog voor jong talent, wat uitstekend aansluit bij de visie van beide theaters. Vanuit haar functies bij HKU is zij goed ingevoerd in het Utrechtse en landelijke culturele en zakelijke netwerk. We hebben er het volste vertrouwen in dat zij voor beide theaters de beleidslijnen kan uitzetten voor de volgende cultuurnotaperiode, 2021 – 2024.”

De voorzitter van de raad van toezicht van HKU, Joop Daalmeijer, spreekt grote waardering uit voor de wijze waarop Désirée Majoor in de afgelopen zeven jaar leiding heeft gegeven aan de meest innovatieve kunsthogeschool van Nederland: “Désirée is een voortreffelijk bestuurder en heeft HKU doen uitgroeien tot een instituut dat de beste professionals voortbrengt voor de kunstensector en de creatieve industrie, zowel regionaal, landelijk als internationaal. Zij is altijd sterk gericht geweest op de ontwikkeling van talent en de professionalisering van HKU. Wij danken haar voor haar jarenlange bevlogen inzet en wensen haar een inspirerende toekomst bij Theater Kikker en Podium Hoge Woerd.” Désirée Majoor vervulde de afgelopen jaren verschillende bestuurlijke functies, in de culturele sector in Utrecht, binnen de Vereniging Hogescholen en als lid van het topteam Creatieve Industrie.

Désirée Majoor: “Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik voel me erg verbonden met de stad, ik heb hier theaterwetenschappen gestudeerd en woon er al meer dan 20 jaar. Dat ik bij HKU leiding kon gaan geven aan de theaterschool was voor mij al heel bijzonder. Het is een droom die uitkomt, nu ik de kans krijg om theaterdirecteur te worden. De groei die Utrecht de komende jaren door gaat maken biedt kansen, ook voor de culturele sector. Utrecht is een stad voor creatieve makers. Daar dragen we met overtuiging aan bij vanuit HKU, en daaraan wil ik vanuit Theater Kikker en Podium Hoge Woerd evenzeer bijdragen.”

In de jaren dat Harm Lambers directeur is van Theater Kikker groeide het theater uit tot een toonaangevend podium voor nieuw en vernieuwend theater met een sterke worteling in de stad en een groot bereik onder met name jonge bezoekers. Op uitnodiging van de gemeente werd Lambers vanaf 2009 nauw betrokken bij de realisering van een nieuw vlakke vloer theater in Leidsche Rijn. Dat theater, Podium Hoge Woerd, opende in 2015 zijn deuren als organisatorische en bestuurlijke eenheid met Theater Kikker. Podium Hoge Woerd groeide snel uit tot een theater met een brede programmering en een groot, nog steeds groeiend bereik onder de inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.