wil_in_je_buurt

WIL zoekt vrijwilligers

Wijk Informatie Lijnen (WIL) voert in de regio burenhulpdiensten uit. Voorheen vielen deze diensten onder Welzaam, maar sinds dit jaar zijn ze ondergebracht bij WIL.

De almaar toenemende vraag naar vrijwilligers dreigt uit te monden in een tekort en daardoor een onafzienbare wachtlijst voor de hulpvragenden. Met de lente die zich aandient worden de tuinstoelen weer uit de schuur gehaald en wanneer het weer het toe laat is het goed toeven in een opgeruimde en in vorm gesnoeide tuin. Niet iedereen die een tuin heeft kan het onderhoud zelf doen en er dus onbezorgd van genieten.
Veelal oudere hulpbehoevende buurtbewoners doen een beroep op de Klussendienst om hun tuin klaar te maken voor de aanstormende lente. In het najaar moeten dezelfde tuinen weer winterklaar worden gemaakt en voor deze tuinklussen is man en vrouwkracht nodig. Het zijn klussen die maximaal twee uur per keer in beslag nemen. Mocht twee uur te weinig zijn om de klus te klaren dan kan een vervolgafspraak worden gemaakt via de organisatie. Het vrijwilligerswerk voor de Klussendienst is dankbaar werk. Wanneer de klus geklaard is geeft dat enorm veel voldoening en een welgemeende handdruk en een uitnodigend “tot ziens” ter afscheid is op zo’n moment het mooiste gebaar dat denkbaar is.

De coördinator van de Klussendienst staat klaar om een kennismakingsgesprek aan te gaan met aanstaande medewerkers van de Klussendienst. Aanmelden hiervoor kan door te mailen naar info@wilinjebuurt.nl Bellen kan ook. WIL is iedere werkdag bereikbaar op 0306773131 tussen 9.00 en 11.00 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.