Twee minderjarige in Vleuterweide aangehouden na brandstichting

De politie heeft twee minderjarige aangehouden die verdacht worden van het in brand steken van een jongerenontmoetingsplek (JOP) aan de Burchtwal in Vleuterweide.

De verdachten zijn volgens de politie zelf ook vaste bezoekers van deze plek. De politie laat in een cynische tweet op Twitter weten: “Bedankt namens al je vrienden die het wél leuk vonden bij deze JOP!”

Bij de JOP in Vleuterweide zijn wel vaker incidenten. Kort geleden moest de politie nog een wapenstok inzetten om dat een groep van 25 jongeren voor overlast zorgden. In totaal zijn er toen vijf personen aangehouden.

Op social media uiten omwonenden hun ongenoegen en laten weten klaar te zijn met de overlast die de jongeren rondom de JOP veroorzaken en hebben liever dat de plek verplaatst wordt. Volgens de politie zou het probleem alleen maar verplaatst worden. Bovendien heeft een dergelijke plek een belangrijke functie in overlastreductie, aldus de politie op Twitter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.